R model

[FOTO/VIDEO] VW Golf R na zimskom izazovu: Najsnažniji model najprodavanijeg modela na snijegu

VW Golf R Winter Challenge

VW Golf R Winter Challenge

Izvor: Promo fotografije / Autor: Hardy Mutschler

Kako bi bili sigurni da je snaga što učinkovitije dovedena na cestu, Volkswagenovi inženjeri razvili su novi sustav pogona na sve kotače 4MOTION s vektorom okretnog momenta na stražnjoj osovini

Novi Golf R, koji je na tržištu od početka godine, nadmašuje sve prethodne modele Golf R, ima 320 KS (235 kW) i okretni moment od 420 Nm. Kako bi bili sigurni da je snaga što učinkovitije dovedena na cestu, Volkswagenovi inženjeri razvili su novi sustav pogona na sve kotače 4MOTION s vektorom okretnog momenta na stražnjoj osovini. To je osnova za poboljšano upravljanje vozilom Golfa R, koji postavlja standarde u svojoj klasi vozila.

VW Golf R Winter Challenge

VW Golf R Winter Challenge

Izvor: Promo fotografije / Autor: Hardy Mutschler

Zanimljiv je i video s događanja Golf R Winter Challenge s testnim vozačem Golfa R Bennyjem Leuchterom i vozačicom Jasmin Preisig koji se voze pripremljenom ledenom stazom s Golfom 8 R. Jedno drugog su izazivali u dvije discipline: najduži drift i drift u ravnoj liniji.

VW Golf R Winter Challenge

Izvor: Promo fotografije / Autor: Volkswagen R

Golf R tradicionalno je najsnažniji model najprodavanijeg automobila. Zahvaljujući pogonu na sve kotače i najekskluzivnijem dizajnu i opremi, ovaj izuzetno dinamični automobil uvijek predstavlja zlatni tehnološki standard u svojoj klasi - Golf klasu. I ovoga puta nije drugačije: Golf R prvi je Volkswagen koji je lansiran s novim sustavom pogona na sve kotače: 4MOTION s R-Performance Torque Vectoring sustavom. Ovaj sustav, inteligentno umrežen putem postavki dinamike vozila, omogućuje novu dimenziju sportskog karaktera.

VW Golf R Winter Challenge

VW Golf R Winter Challenge

Izvor: Promo fotografije / Autor: Hardy Mutschler

'Naš cilj s Golfom R bio je učiniti njegove vozne osobine što neutralnijima. Drugim riječima, želimo osigurati da vozilo ne podliježe ili prekomjerno upravlja - to bi trebalo biti što je moguće jednostavnije kontrolirati u svakom trenutku', objašnjava Jonas Thielebein, inženjer zadužen za Golf R. Kao programer Volkswagena R-a , posebno se ponosi sustavom vektora okretnog momenta. Ovdje novi pogon stražnje osovine raspoređuje pogonsku snagu ne samo između prednje i stražnje osovine, već i između dva stražnja kotača. To omogućuje značajno povećanje okretnosti Golfa R, posebno u zavojima. 'Selektivna kontrola okretnog momenta kotača omogućuje vam da automobil odvedete do novih granica. Čak i pri velikim brzinama, upravljanje vozilom ostaje što je moguće neutralnije', dodaje Thielebein.

  • +9
  • +6

VW Golf R Winter Challenge

Izvor: Promo fotografije / Autor: Hardy Mutschler

R Performance paket

Golf R također se može naručiti s opcijskim R Performance paketom, koji u ovom slučaju povećava najveću brzinu na 270 km / h. Paket R Performance također uključuje veći, istaknuti stražnji spojler za dodatnu potisnu snagu na stražnjoj osovini, 19-colne kotače u dizajnu Estoril i dva dodatna pogonska profila, 'Special' (način Nürburgring) i 'Drift'. Odabiru profila vožnje može se brzo pristupiti laganim pritiskom na tipku R na upravljaču.

VW Golf R Winter Challenge

VW Golf R Winter Challenge

Izvor: Promo fotografije / Autor: Hardy Mutschler

Dva pogonska profila za maksimalne performanse

Daleko od javnih cesta, 'Drift' način rada otvara sasvim novu razinu dinamike vožnje i dalje iskorištava potencijal vektora okretnog momenta provocirajući prekomjerno upravljanje umjesto neutralnog upravljanja vozilom: najveći mogući okretni moment u ovom načinu rada dostupan je na kotaču smještenom s vanjske strane zavoja. ESC u Drift modu standardno je postavljen na 'Sport', što znači da upravljačka elektronika Golfa R pokreće u vrlo kasnoj fazi. Međutim, mogući su i stvarni pomaci: ESC samo treba prebaciti na OFF (isključeno).

  • +27
  • +24

Novi VW Golf R

Izvor: Promo fotografije / Autor: MARTIN MEINERS

Više kontrole za vozače

U oba načina paketa R Performance, karakteristika papučice gasa osjetljivo je izrađena kako bi se stvorio nefiltrirani osjećaj performansi. Ovaj visoki stupanj kontrole prednost je kada su u pitanju savršeni nanosi na snijegu i ledu ili na asfaltu. I u režimu Special i Drift, kalibracija mjenjača na pogonu od 420 Nm optimizirana je kako bi se održavali konstantno visoki okretaji. U automatskom načinu rada, mjenjač s dvostrukom spojkom (DSG) tako se prebacuje što je moguće kasnije i što je prije moguće, što pomaže razvoju snage.

Po prvi puta od uvođenja DSG-a, mjenjač će ostati u ručnom načinu rada u oba načina ako je vozač to odabrao. Nenamjerno vraćanje u automatski način rada sada je stvar prošlosti. To je nešto što profesionalci poput Benjamina Leuchtera već dugo čekaju. Kao ambasador marke i pokretač ispitivanja i razvoja u Volkswagenu, Leuchter je dao značajan doprinos razvoju i preciznom podešavanju Golfa R. 'Moja je presuda jasna: Golf R je istaknuti model u proizvodnoj liniji! S novim pogonom na sve kotače, koji savršeno raspoređuje snagu na kotačima, i dva nova načina vožnje, Golf R nudi izuzetno zabavno iskustvo vožnje.'

VW Golf R Winter Challenge

VW Golf R Winter Challenge

Izvor: Promo fotografije / Autor: Hardy Mutschler

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!