tuning

[FOTO/VIDEO] Upoznajte Mansory Venatus: Ovako izgleda Lamborghini Urus kada ga se dohvati rasni tuner

10.12.2021 u 11:32

Bionic
Reading

Zahvaljujući modifikacijama Mansory Venatus ima iznimno impresivne podatke o performansama od 810 KS (standardno: 650 KS) i okretni moment od 1000 Nm (standardno: 850 Nm), što mu omogućuje maksimalnu brzinu od 320 km/h i ubrzanje od 0-100 km/h od 3,2 s

Prerade ionako posebnih sportskih automobila svakako su nešto što privlači pozornost svakog istinskog ljubitelja automobila. Nije stoga čudno kada je riječ o preradi nevjerojatno impresivnog SUV-a Lamborghini Urusa, a kada ga se dohvati renomirani njemački tuning specijalist Mansory.

Vanjski dizajn

Mansory Venatus zove se njihov najnoviji uradak na kojem se mogu vidjeti pravi dosezi ovog tunera koji pokazuje sjajne sportske dodatke, uzbudljiv dizajn karoserije i potpune preinake vozila. Tvrtka sa svojih više od 250 zaposlenika danas se predstavlja kao moderan proizvođač automobila s vlastitim timom visokokvalificiranih stručnjaka. Dizajn, modeliranje, proizvodnja ultralakih karbonskih dijelova u modernim autoklavima izvode se unutar same tvrtke Mansory.

Mansory Venatus - wide body Izvor: Promo fotografije / Autor: RoCars

Rezultat je impresivan stil široke karoserije (wide body) u kombinaciji s optimiziranom aerodinamikom s povećanom silom potiska (downforce) za poboljšane performansi pri vožnji u zavojima.

Prednji dio Mansory Venatusa nadograđen je potpuno novim karbonskim prednjim dijelom. Ultra lagani karbonski poklopac motora s dodatnim otvorima za rashladni zrak dovršava redizajn prednjeg kraja. Novi Mansory bočni pragovi osiguravaju nastavak jezika dizajna na bočnim stranama i također čine da Mansory Venatus izgleda znatno snažniji, ali i niži i izduženiji.

Kako bi smanjili podizanje na stražnjoj osovini, tehničari Mansoryja razvili su atraktivan spojler postavljen na vrata prtljažnika i novi krovni spojler, i oba su potpuno izrađena od karbona.

Mansory

Tvrtka za modifikacije luksuznih automobila sa sjedištem u Brandu, Njemačka, osim luksuznih automobila, radi i na superautomobilima, luksuznim SUV-ovima i custom biciklima. Tvrtku je 1989. godine osnovao iransko-britanski tuner Kourosh Mansory. Njegova radionica u Münchenu bila je usmjerena na modifikacije za britanske marke poput Rolls Roycea i talijanske marke poput Ferrarija. Do sredine 2001. tvrtka je izrasla iz svoje radionice u Münchenu i preselila se u sjedište u Fichtelgebirgeu. Tvrtka trenutno djeluje iz radionice u Brandu u Njemačkoj.

Mansory radi na vozilima brojnih proizvođača, uključujući Aston Martin, Audi, BMW, Bentley, Bugatti, Ferrari, Maserati, Lamborghini, Lotus Cars, Rolls-Royce, Teslu, Mercedes-Benz. U studenom 2007. Mansory je kupio Porsche-tuning ogranak Rinspeed AG. Rinspeed održava svoju švicarsku bazu u Zumikonu na jezeru Zürich. Mansory trenutno zapošljava 182 člana osoblja širom svijeta i ima globalnu mrežu zastupnika.

Mansoryjeva svjetska distribucijska mreža uključuje zastupstva u Njemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Indiji, Kini, Kanadi, Poljskoj, Rusiji, Sjedinjenim Državama, Japanu, Grčkoj, Švicarskoj, Islandu, UAE i nekoliko drugih zemalja.

Osim toga, novi stražnji branik s difuzorom vješto postavlja upečatljive ispušne cijevi sportskog ispušnog sustava. Brojne karbonske komponente kao što su ukrasne letvice, kućišta retrovizora i ploče za usis zraka dodaju dodatne upečatljive naglaske, od kojih su neke naglašene neonsko zelenim akcentima.

Jedan od tehničkih vrhunaca dorade Mansory Venatus je 24-colni naplatak od lake legure tipa 'CV.7 Air' u crnoj boji. Ultra lagani kovani kotač kombinira oboje, sportski i tehničku eleganciju. Dizajn sa 7 krakova također omogućuje optimalno

Ventiliranje kočionog sustava i naglašava dinamiku kotača. Kombinacija kotača i guma u XXL dimenzijama 10×24 cola i 12,5×24 cola s gumama 295/30R24 i 355/25R24 skladno ispunjava prednje i stražnje lukove kotača.

  • +20
Mansory Venatus - wide body Izvor: Promo fotografije / Autor: Mansory

Pogosnki sklop

Srce vozila je njegov V8 twin-turbo motor koji je također je dobilo opsežne modifikacije. Opseg nadogradnje motora 'P810' uključuje novi sustav upravljanja motorom, sportski stražnji prigušivač s odvodnim cijevima i katalizator visokih performansi 'cat200cell'. Zahvaljujući ovoj modifikaciji Mansory Venatus sada može generirati iznimno impresivne podatke o performansama od 810 KS (standardno: 650 KS) i okretni moment povećan na 1000 Nm (standardno: 850 Nm). Odgovarajući podaci o performansama: maksimalna brzina 320 km/h i ubrzanje od 0-100 km/h za 3,2 s. Alternativno, Mansory Venatus se također može naručiti u verziji pod nazivom 'P745'. Nakon mapiranja ECU-a od strane Mansoryjevih inženjera, odgovarajući podaci su: 745 KS i 960 Nm.

Unutrašnjost kabine

Unutrašnjost je izrađena u skladu s vanjskim dizajnom i u potpunosti u sivoj Alcantari te žutoj ili plavoj koži. Neonsko zeleni akcenti eksterijera također se nalaze na mnogim mjestima u unutrašnjosti. Na primjer, rubovi podnih prostirki, sjedala, središnja konzola, armaturna ploča i volan sa sportskim zračnim jastukom naglašeni su 'neon zelenom'. Individualno izvezene podne prostirke, korištenje karbona i oblaganje gotovo svih površina najfinijom kožom i alkantarom daju dodatne naglaske u interijeru koje su izradili majstori.

Cijena i rok isporuke, kao i koliko će se komada izgraditi nisu poznati.