2021 Mt. Washington Hillclimb

[FOTO/VIDEO] Subaru i Travis Pastrana srušili još jedan rekord: Pogledajte video uspona na brdo od kojeg zastaje dah!

24.08.2021 u 09:54

Bionic
Reading

Njegov Gymkhana Subaru WRX STI ima 862 konjske snage, što je čak 262 KS više od Subaru WRX STI reli automobila koji je Pastrana koristio 2017. godine

Vozač Subaru Motorsports USA Travis Pastrana postavio je novi rekord od 5 minuta, 28,67 sekundi na nedjeljnom usponu 2021 Mt. Washington Hillclimb na putu do sveukupne pobjede za upravljačem Airslayera STI, njegovog Gymkhana Subaru WRX STI (2020.) modela snage 862 konjske snage.

Novi rekord brži je više od šesnaest sekundi od njegovog pobjedničkog vremena na utrci 2017. uz usku, strmu i podmuklu 12,16 km dugu cestu Washington Auto Road. Pastrana je savladao planinu i postavio vrijeme koje je bilo više od 45 sekundi ispred najbližeg natjecatelja.

Subaru i Travis Pastrana na 2021 Mt. Washington Hillclimb-u Izvor: Promo fotografije / Autor: Subaru

'Novi rekord u knjigama!' rekao je Pastrana nakon svoje pobjede. 'Ovaj automobil je savršen stroj za to. Došavši do drugog mjesta u Goodwoodu, zaista sam želio postaviti novi rekord kako bih pokazao što automobil može učiniti u pravom okruženju. Srećom, ove smo godine zaista imali lijepo vrijeme i znao sam da bih mogao dobro voziti, imao bih sjajnu priliku za srušiti vrijeme od 5:44 minuta. Toliko zabavno i jedva čekam ponoviti to sljedeći put! '

Washington Hillclimb, koji se tradicionalno održava svake tri godine, jedan je od najizazovnijih sportskih događaja u Sjedinjenim Državama i najstariji uspon na brdo u Sjevernoj Americi. Osim svoje duge povijesti, najviša planina na istočnoj obali donosi slavno nepredvidljivo vrijeme i cestu s mješovitom površinom, prisiljavajući vozače da se bore s razinama prianjanja koje se iznenada prebacuju s asfalta na šljunak i natrag usred uspona. S prosječnim nagibom od 12 posto i neravnom površinom omeđenom ozbiljnim padovima iznad linije drveća, Washington zahtijeva hrabrost, vještinu i odgovarajuću opremu za izazov.

  • +9
Subaru i Travis Pastrana na 2021 Mt. Washington Hillclimb-u Izvor: Promo fotografije / Autor: Subaru USA

Visoko razvijeni aero paket na Airslayer STI-u pružio je značajnu prednost potisne sile u odnosu na WRX STI reli automobil od 600 konjskih snaga koji je Pastrana koristio 2017. godine. Uz značajan porast snage, veliki napredak ovjesa i iznimno malenu težinu automobila, Airslayer je napravljen po mjeri za različite uvjete brdskih uspona.

Ipak, razina predanosti koju je Pastrana pokazao u rekordnoj vožnji značila je ogromnu zabavu za tisuće obožavatelja koji su se poredali uz cestu na mjestima za gledanje uz kolnik. Zvijezda relija, rallycrossa i motocrossa proslavio je svoj vikend koji je stvorio povijest predstavom vozeći tzv. krafne u stilu Gymkhane po povratku na podnožje planine, dajući američkim obožavateljima prvu priliku da osobno vide mogućnosti paleći gume Airslayer STI-ja.

Subaru Motorsports USA vratit će se na reli staze 27.-28. kolovoza na reliju Ojibwe Forests u Minnesoti. Pastrana i suvozač Rhianon Gelsomino zajedno sa Subaruovim momčadskim kolegama Brandonom Semenukom i Johnom Hallom trenutno su prvi i drugi u poretku prvenstva Američkog reli saveza.

Airslayer STI će biti izložen na rujanskom Wicked Big Meet događaju kao sljedeća stanica na turneji Airslayer Global Takeover, koja će također uključivati ​​događaje na Subiefestu u Kaliforniji i Los Angeles Auto Showu.