auto na filmu

[FOTO/VIDEO] Preobrazba Hyundai Tucsona u 'Zvijer': U holivudskom hitu 'Uncharted' ovo je pravi 4x4 terenac

18.03.2022 u 08:23

Bionic
Reading

Dizajneri Hyundaija napravili su Tucson 'Beast' spremnim za avanturu s robusnim karakteristikama i utilitarnim dodacima, a HTRAC tehnologija pogona na sve kotače omogućuje mu agilno upravljanje i bolju primjenu zakretnog momenta

Hyundai America Technical Center, Inc. (HATCI) je preobrazio serijski model Hyundai Tucson zbog njegovog izgleda kao konceptnog prototipa (u prijevodu 'Zvijer') u filmu Sony Picturesa 'Uncharted'. HATCI je dizajn, tehnologija i inženjering za sve sjevernoameričke modele Hyundai Motor Group.

Pravi 4x4 SUV

Tucson je prepun avanturističkih značajki, što ga čini savršenim kandidatom Hyundaija za transformaciju u 'Zvijer'. Veličina Tucsona čini ga okretnim i lakim za manevriranje u svakoj avanturi. Kao pravi SUV dolazi s 4x4 mogućnostima; Hyundaijeva prepoznatljiva HTRAC tehnologija pogona na sve kotače nadalje omogućuje agilno upravljanje i bolju primjenu zakretnog momenta, ovisno o prijanjanju kotača i brzini vozila. Na temelju osobnih preferencija, vozači mogu birati između različitih načina vožnje: Normal, Sport i Eco.

Osim načina vožnje, birač načina rada terena – blato, pijesak i snijeg – optimizira performanse i HTRAC postavke za poboljšano iskustvo vožnje na različitim terenima. Najbolje se to vidi u video uratku francuskog novinara i prezentera na njegovom Twitter profilu.

Tehnologija prilagodljive vožnje Tucsonovog elektroničkog kontroliranog ovjesa (ECS) nudi vozačima dodatnu fleksibilnost. ECS automatski i kontinuirano kontrolira ovjes vozila kako bi se povećala udobnost i performanse u vožnji.

Tucson je i dalje popularan model, prodavši više od 137.000 primjeraka u Europi prošle godine. Popularnost Tucsona pripisuje se njegovom dizajnu, pogonskim sklopovima, prostranosti i značajkama udobnosti. Zahvaljujući kombinaciji 1.6 Turbo motora i električnog motora sa šesterostupanjskim automatskim mjenjačem, Tucson Hybrid i Tucson Plug-in Hybrid još su zabavniji za vožnju.

O filmu 'Uncharted'

Ulično pametnog Nathana Drakea (Tom Holland) regrutira iskusni lovac na blago Victor 'Sully' Sullivan (Mark Wahlberg) da povrati bogatstvo koje je prikupio Ferdinand Magellan i koje je prije 500 godina izgubila kuća Moncada. Ono što počinje kao pljačka za ovaj dvojac postaje trka po svijetu, kako bi se domogli nagrade prije nemilosrdnog Santiaga Moncade (Antonio Banderas), koji vjeruje da su on i njegova obitelj zakoniti nasljednici. Ako Nate i Sully uspiju dešifrirati tragove i riješiti jednu od najstarijih misterija na svijetu, naći će 5 milijardi dolara u blagu, a možda čak i Nateova davno izgubljenog brata... ali samo ako mogu naučiti raditi zajedno.

Film je režirao Ruben Fleischer. Scenario Rafe Lee Judkins i Art Marcum & Matt Holloway. Temeljeno na PlayStation video igrici Naughty Dog. Producirali Charles Roven, Avi Arad, Alex Gartner i Ari Arad. U filmu glume Tom Holland, Mark Wahlberg, Sophia Ali, Tati Gabrielle i Antonio Banderas.

Buđenje 'Zvijeri'

Tucson 'Beast', prilagođeni konceptni prototip Tucsona, može se pohvaliti futurističkim, utilitarnim dizajnom. Pružajući izvanredno iskustvo vožnje i svestrane mogućnosti, 'Beast' je spreman za svaku avanturu.

Inspiracija HATCI dizajnera za eksterijer modela u filmu potječe iz poznatih videoigara Uncharted. Dizajneri su imali samo otprilike jedan do dva tjedna da dovrše proces dizajna prije nego što su započeli stvaranje Tucson 'Beast'. Unatoč tim izazovima, uspjeli su ispoštovati ambiciozni rok vezan uz raspored snimanja.

Hyundai Tucson u reklami za film 'Uncharted' Izvor: Promo fotografije / Autor: HyundaiUSA

'Obično su našim projektima potrebne dvije do tri godine da se proizvodno vozilo pokrene. Vidite da se nešto tako brzo ostvari, to je nagrađivano kao dizajner.' Rekla je Elizabeth Curran, viša menadžerica dizajna za tim za boje u Hyundai North America.

Eksterijer Tucson 'Beast' dizajniran je za avanturu. Kako bi to postigli, dizajneri su morali poboljšati robusnost i mogućnosti modificiranog TUCSON-a. Počevši od Black Rhino Armory kotača u mat crnoj boji, postavljene su veće obloge blatobrana kako bi se dobio širi stav. Kotači su bili opremljeni 33-inčnim (vanjski promjer kotača) Nitto Trail Grappler gumama, koje su 'Beastu' omogućile prelazak niza terena.

  • +9
HyHyundai Tucson 'Beast' je pravi 4x4 terenac u holivudskom filmu 'Uncharted' Izvor: Promo fotografije / Autor: WWW.WEIGL.BIZ

Dizajneri su dodali zaštitne elemente i sprijeda i straga. To je uključivalo prilagođene, ojačane branike, prednju zaštitnu ploču, kao i štitnike prednjih i stražnjih svjetala. Ove zaštite imale su posebne teksture kako bi sakrile ogrebotine i mrlje koje su rezultat eskapada u potrazi za blagom u filmu.

Ostali outdoor dodaci također su bili uključeni u Tucson 'Beast' za dodatni avanturistički izgled, kao što je čelična ARB krovna košara s mrežastim podom, dvije trake za vuču Trail Master i dvije lopate Smittybilt Recovery Utility Tool. Za zlokobniji, moćniji izgled, mnogi elementi vanjskog dizajna koji ukrašavaju 'Beast' obojeni su crnom bojom.

Film 'Uncharted', koji se trenutno prikazuje u kinima, zaradio je dosad preko 300 milijuna dolara na svjetskim blagajnama.