euro ncap

[FOTO/VIDEO] Pet zvjezdica za sigurnost; vrhunski rezultat za novi Land Rover Defender 110

09.12.2020 u 14:29

Bionic
Reading

Uz testirani Defender 110, linija ovog 4x4 modela uključuje kompaktni Defender 90 i robusne komercijalne inačice Defender Hard Top, u dizajnu karoserije od 90 i 110

Nagrađivani novi Land Rover Defender 110 zaradio je još jednu ocjenu od pet zvjezdica - ovoga puta od stručnjaka za sigurnost Euro NCAP-a. Najsposobniji i najizdržljiviji model Land Rovera u posljednjoj rundi rezultata ispitivanja dobio je maksimalnu ocjenu od pet zvjezdica.

Defender kombinira vrhunske pomoćne tehnologije s ultra krutom konstrukcijom aluminijske karoserije dizajniranom da se nosi s neravnim krajolicima. Pametne tehnologije dostupne na Defenderu uključuju kočenje u nuždi, pomoć pri zadržavanju traka i nadzor stražnjeg sudara (kao opcije su u ponudi i sljedeće tehnologije: Rear Collision monitor, Blind Spot assist, 3D Surround camera, Clear Exit monitor, Adaptive cruise control, Rear Collision monitor, Rear Traffic monitor).

Šest zračnih jastuka dizajnirano je za zaštitu vozača i putnika, dok su na raspolaganju do tri ISOFIX točke pričvršćenja. Novi Defender postigao je 85 posto za zaštitu odraslih i djece (Adult and Child Occupant protection), 79 posto za sigurnosnu asistenciju (Safety Assist) i postigao je 71 posto ocjene za ranjive korisnike cesta (Vulnerable Road Users) do ukupne ocjene od pet zvjezdica.

'Od trenutka kada smo počeli stvarati Novi Defender, bili smo opsjednuti funkcionalnom sigurnošću i zaštitom putnika i ostalih sudionika u prometu. Krenuli smo u proizvodnju vozila koje je najsposobniji i najtrajniji Land Rover ikad napravljen, sa sigurnosnim značajkama koje uistinu poboljšavaju vozačevo iskustvo. Nevjerojatna je čast primiti ovo priznanje od Euro NCAP-a koji je podržao našeg New Defendera s ocjenom od pet zvjezdica.', rekao je Nick Rogers, Izvršni direktor, Proizvodni inženjering, Jaguar Land Rover.

  • +6
Land Rover Defender 110 je odlično prošao na Euro NCAP testiranjima Izvor: Ostale fotografije / Autor: Euro NCAP

Euro NCAP je testirao novi Defender 110, ali čvrsta obitelj 4x4 također uključuje kompaktni Defender 90 i par praktičnih komercijalnih izvedenica Hard Top, koji imaju fiksnu pregradu iza prednjih sjedala i pružaju 2059 i 1355 litara prostora za teret. Na Euro NCAP testiranjima je ispitivan model Land Rover Defender 110 2.0 diesel SE (desni volan – RHD).

Nakon svjetske premijere na salonu automobila u Frankfurtu 2019. godine, Land Rover se susreo s neviđenom potražnjom za novim 4x4 vozilom. Ovo se podudara s pohvalama kritičara, jer je novi Defender već osvojio 28 međunarodnih nagrada.

Od svog prvijenca, Land Rover je također predstavio svoju štedljivu paletu rednih 6-cilindričnih dizelskih motora Ingenium s blagom hibridnom tehnologijom i svoj napredni plug-in hibrid P400. To pruža potpuno električni domet do 43 km i emisije CO₂ od samo 74 g/km. Podaci o električnom dometu temelje se na proizvodnom vozilu na standardiziranoj ruti. Raspon dosega ovisi o stanju vozila i baterije, stvarnoj ruti i okruženju te stilu vožnje. Sve emisije, ekonomičnost goriva i doseg samo za EV su kombinirani prema EU-WLTP (TEL).

Land Rover je također je predstavio X-Dynamic specifikaciju, dostupnu i na Defenderu 90 i na 110. Pruža izbor vanjskih i unutarnjih elemenata dizajna koji odražavaju neizmjerne mogućnosti 4x4-a i osiguravaju da se izdvaja iz mase.

Napredne tehnologije pomoći vozaču

Opsežna paleta naprednih tehnologija (ADAS) pomoći vozaču dostupnih na Defenderu uključuje:

  • Kočenje u nuždi - dizajnirano za otkrivanje mogućeg frontalnog sudara s drugim vozilom i prikazivanje upozorenja za naprijed da upozori vozača da koči. Ako vozač ne reagira, vozilo će aktivirati kočenje u nuždi kako bi smanjilo ozbiljnost mogućeg udara.
  • Blind Spot Assist - Trepćuća ikona u odgovarajućem retrovizoru pomaže upozoriti vozača na prepreke u vašem slijepom mjestu ili na njegovo brzo približavanje.
  • 3D Surround Camera - Pomaže vozaču tijekom manevara pri malim brzinama koristeći naprednu tehnologiju kamere kako bi pružio 3D prikaz Defendera u njegovom okruženju na središnjem Pivi Pro zaslonu.
  • Clear Exit Monitor - Pomaže upozoriti na moguću prijetnju prilikom pripreme za otvaranje bilo kojih vrata iznutra pomoću senzora u braniku za nadzor približavanja prometa.
  • Prilagodljivi tempomat - Održava sigurnu udaljenost od vozila ispred. Ako se vozilo ispred zaustavi, tehnologija će ga glatko zaustaviti.
  • Nadzor stanja vozača - Dizajniran da osjeti umor vozača nadgledanjem ulaza upravljača, kočnice i papučice gasa kako bi pružio upozorenja kada se otkrije umor.
  • Pomoć pri zadržavanju traka - pomaže u otkrivanju nenamjernog zanošenja trake i primjenjuje korektivno protuupravljanje kako bi zadržao položaj trake.
  • Nadzor stražnjeg sudara - Ako vozilo koje se približava straga ne usporava, vozilo će pokušati upozoriti vozača koji se približava automatskim treptanjem lampica upozorenja.
  • Nadzor stražnjeg prometa - Dizajniran za upozoravanje vozila, pješaka ili druge opasnosti koje se približavaju s obje strane - posebno korisno kada se vozite unatrag s parkirnog mjesta.
  • Prepoznavanje prometnih znakova i prilagodljivo ograničenje brzine - Obavještava vozača o trenutnom ograničenju brzine i podešava brzinu vozila prilikom automatskog ulaska u nova područja ograničenja brzine.
  • Wade Sensing - Ultrazvučni senzori u zrcalima u stvarnom vremenu pružaju informacije o dubini vode prilikom prelaska vodene prepreke.
  • eCall+: Sustav je dizajniran za automatsko slanje poruke centru za hitne slučajeve u slučaju sudara ili sudara, što uključuje dodatne informacije o mjestu i broj korištenih sigurnosnih pojaseva.
  • Multi Collision Brake: Automatski aktivira kočnice kako bi spriječila ili umanjila naknadni udar kada je vozilo sudjelovalo u sudaru dovoljne težine.