UOČI DOLASKA

[FOTO/VIDEO] Nissan Ariya na posljednjim testiranjima; pogledajte što prolazi novi električni coupé-crossover

12.04.2021 u 14:14

Bionic
Reading

Nissanovi stručnjaci za procjenu vozila u Japanu i tehničari za istraživanje i razvoj u Nissanovom tehničkom centru u Velikoj Britaniji rade na razmjeni dobivenih podataka i prilagodbama za europsku regiju u skladu s propisima

Nissan je još sredinom prošle godine predstavio novi Nissan Ariya, kojim najavljuje budućnost svojih električnih vozila. Kako sam proizvođač kaže, Ariya nudi snažna ubrzanja, uglađen i tih rad te udobnu i luksuznu, gotovo salonsku unutrašnjost.

U očekivanju dolaska Ariye na tržište Europe, Nissan nam je pokazao pojedinosti detaljnog programa ispitivanja vozila iza njezinih neusporedivih razina performansi, udobnosti i kontrole, osmišljenih kako bi 'optimizirao iskustvo vožnje na cestama širom svijeta'.

Nissan Ariya na posljednjim sniježnim testiranjima Izvor: Promo fotografije / Autor: Nissan Europe

Isproban opsežno od strane tima veterana inženjerskih stručnjaka na Nissanovom poligonu na Hokaidu u Japanu, svaki element, od performansi ubrzanja i oštrog rukovanja do ukupne tišine i udobnosti vožnje, pažljivo je pregledan i dorađen. Strogi režim razvoja koristi globalni pristup kako bi najbolje zadovoljio potrebe vozača iz cijelog svijeta. Na primjer, zavojiti asfalt na poligonu Hokkaido dizajniran je za simulaciju cesta koje se često nalaze u drugim regijama, uključujući Europu.

Za daljnju procjenu i dodatno osiguranje kupaca, Ariya se također testira lokalno kako bi demonstrirala performanse vozila u europskim voznim okruženjima kao što su uski zavoji, brze autoceste i planinske ceste.

Nisanovi stručnjaci za procjenu vozila u Japanu i tehničari za istraživanje i razvoj u Nissanovom tehničkom centru u Cranfieldu u Velikoj Britaniji zajedno rade na razmjeni uvida i prilagodbama specifičnim za europsku regiju i u skladu s propisima.

  • +63
Nissan Ariya Izvor: Promo fotografije / Autor: Nissan

'Stvaranje Nissan Arije bilo je vrlo složeno, ali nevjerojatno korisno putovanje. Kao dio ovog procesa, surađivali smo s kolegama u Japanu; unosili smo europske zahtjeve kupaca u ranim fazama razvoja i sada donosimo konačnu potvrdu proizvoda upravo ovdje, na europskim cestama', rekao je Ian Shepherd, direktor upravljanja projektima u Nissan tehničkom centru Europe.

Sustavi za pomoć u vožnji u novo, glasovno upravljanje i potpuna povezanost povećavaju sigurnost na cesti i stvaraju ugodno ozračje za vozača i putnike. Zahvaljujući dometu do 500 km (mješoviti ciklus vožnje prema WLTP-u, homologacija u tijeku), Ariya je prema japanskom proizvođaču 'savršen partner za svakodnevnu vožnju i za dulja putovanja'.