sve bliže

FOTO/VIDEO] Cupra najavila novi Tavascan i Metahype kroz festival Primavera Sound za 2023.

06.12.2022 u 13:19

Bionic
Reading

Španjolska marka sportskih automobila će iduće godine lansirati Metahype, novi prostor za suradnju u metaverzumu koji će biti prvi put predstavljen u najavi postave festivala elektronske glazbe

O potpuno novoj Cupri Tavascan smo već puno puta pisali, no sada je ovaj model bliži nego ikada. Prilika za to će uslijediti na sljedećem Primavera Sound festivalu 2023., u Španjolskoj. Sljedeće izdanje ovog glazbenog događaja će dovest najnovije i najbolje glazbene talente ne samo u Barcelonu, već po prvi put i u Madridu. Cupra i Primavera Sound predstavit će raspored dva događaja, isti za oba grada, i pogled na budućnost Cupre u novom, dinamičnom iskustvu; u videu koji miješa stvarni i virtualni svijet.

Festivali, u dva kultna grada, ogledaju se jedan u drugom, odražavajući koncept pokretanja događaja: 'Zrcalim te, bit ću tvoje ogledalo' (Mirroring you, I’ll be your mirror).

Priča predstavljena u najavi postave festivala odvija se u Cuprinom Metahypeu, odrazu stvarnog svijeta u proširenom digitalnom krajoliku, gdje dva avatara koriste Cupra Tavascana za vožnju do virtualnih događaja Primavera Sound u Barceloni i Madridu.

'Cupra nastavlja sa svojom ambicijom otključavanja neočekivanog. Najava postave glazbenog festivala Primavera Sound za 2023. ističe ne samo neke od najvećih umjetnika koji nastupaju, već označava i rođenje novog izdanja kroz refleksiju. Mirroring you, I’ll be your mirror' izjava je namjere našoj publici: želimo biti ogledalo sljedećih generacija u stvarnom i metaverzumskom svijetu putem naših proizvoda i jedinstvenih iskustava, rekao je globalni direktor Cupra Strategija, poslovni razvoj i operacije Antonino Labate.

Cupra Tavascan

Ovaj je model, u obliku koncepta, bio prava zvijezda na autosalonu u Frankfurtu ujesen 2019., u obliku kupe SUV-a utemeljen na univerzalnoj MEB platformi Volkswagen Grupe.

Ovaj potpuno novi SUV-coupé, predstavljen u izgledu gotovo spremnom za proizvodnju na prezentaciji marke Cupra u lipnju ove godine, planira postati drugi namjenski električni automobil tvrtke, nakon Cupra Born hatchbacka lansiranog 2020. godine.

  • +16
Cupra Tavascan Concept Izvor: Promo fotografije / Autor: Cupra

Sestrinski model Volkswagena ID 5 i Škode Enyaq iV također bi trebao biti prvi električni model Cuprine matične tvrtke, Volkswagen grupe, koji će se proizvoditi u Kini za izvoz na druga tržišta.

Što je Metahype?

Metahype je svemir koji djeluje kao prostor za suradnju u kojem brendovi, novoosnovana poduzeća i kreatori sadržaja pružaju širok izbor događaja, okupljanja i iskustava za pojedince kako bi kreirali i dijelili kulturu.

Otvarajući se u prvoj polovici 2023., Metahype je iskustvo Cupre stvoreno u metaverzumu za jačanje veza s novom zajednicom digitalnih urođenika, budeći interes budućih generacija.

Kroz ovaj svemir, Cupra Tavascan postaje bliži nego ikad, san koji bi trebao postati stvarnost 2024., dok Cupra nastavlja elektrificirati svoju budućnost.

Cupra navodi da ovom suradnjom jača svoju strast prema glazbi. Kroz svoje odnose s festivalom Primavera Sound i Boiler Room, jednom od najvećih svjetskih platformi za live streaming elektronske glazbe, nastavit će stvarati jedinstvena i emotivna iskustva i inspirirati nove generacije iz Barcelone.