detaljno ažuriranje

[FOTO/VIDEO] BMW osvježio iX3: Svježa injekcija energije za vrhunsku električnu mobilnost

12.08.2021 u 08:28

Bionic
Reading

Njegova visoko integrirana pogonska jedinica spaja elektromotor, energetsku elektroniku i mjenjač u jedno kućište te generira maksimalnih 210 kW (286 KS) i 400 Nm okretnog momenta, a ubrzanje od 0 do 100 km/h mu je 6,8 sekundi uz elektronički ograničenu krajnju brzinu od 180 km/h

BMW je objavio kako podiže ljestvicu zadovoljstva u vožnji u vozilima s potpuno električnim pogonom. U sklopu ofenzive tvrtke na elektrifikaciju, BMW iX3 je doživio detaljno ažuriranje modela koje će naglasiti sportsku auru čisto električnog sportskog aktivnog vozila (SAV). Novi BMW iX3 sada dolazi standardno s paketom M Sport specifičnim za model.

Konceptualna i tehnološka veza između iX3 i posljednjih lansiranih modela BMW iX i BMW i4 također je izražena u dizajnerskom smislu ažuriranim stilom prednjeg i stražnjeg kraja. Ovi se modeli također mogu isporučiti kao opcija s paketom M Sport, dok je BMW i4 dostupan i u BMW M obliku. Nove kontrole i dodaci standardnim specifikacijama naglašavaju progresivne premium karakteristike unutrašnjosti novog modela BMW iX3.

Pionir pete generacije BMW eDrive tehnologije

BMW iX3 postavlja standarde u novoj generaciji električnih vozila marke BMW i. Bio je to prvi model koji je imao petu generaciju BMW eDrive tehnologije koja se također nalazi u BMW iX i BMW i4. Njegova visoko integrirana pogonska jedinica spaja elektromotor, energetsku elektroniku i mjenjač u jedno kućište te generira maksimalnih 210 kW (286 KS) i 400 Nm okretnog momenta. Snaga motora se putem stražnjih kotača tradicionalno prenosi na cestu. Ubrzanje od 0 do 100 km/h mu je 6,8 sekundi, a krajnja brzina elektronički ograničena na 180 km/h.

BMW iX3 - detaljno ažuriranje Izvor: Promo fotografije / Autor: BMW

Visokonaponska baterija u BMW-u iX3 također je proizvod pete generacije BMW eDrive tehnologije. Njezin bruto kapacitet energije od 80 kWh i izuzetna učinkovitost elektromotora omogućuju domet do 460 kilometara, prema WLTP ispitnom ciklusu.

Ankete kupaca i usporediva testiranja profesionalnih nezavisnih testnih vozača jasno su pokazali kako BMW iX3 koristi visoku sposobnost skladištenja energije svoje litij-ionske baterije kako bi postigao izniman radni raspon - u svakodnevnoj vožnji i zahtjevnim uvjetima, uključujući ekstremno niske temperature okoline i izuzetno sportski stil vožnje - kad se mjeri s konkurentima u segmentu. Napredna tehnologija punjenja omogućuje do 150 kW da se unese u automobil na istosmjernoj stanici za brzo punjenje. Na taj način može uzeti dovoljno energije u razmaku od 10 minuta da poveća domet za 100 kilometara, prema ciklusu ispitivanja WLTP. To daje BMW-u iX3 uvjerljivu svakodnevnu upotrebljivost.

  • +29
BMW iX3 - detaljno ažuriranje Izvor: Promo fotografije / Autor: BMW

Fleksibilna platforma vozila, proizvodnja bi trebala započeti u rujnu

Novi BMW iX3 potpuno je vozilo za sportske aktivnosti. Njegova neograničena svakodnevna upotrebljivost i sportske, sigurne vozne karakteristike rezultat su izuzetno dobro riješenog cjelokupnog dizajna.

Dijeli robusnu svestranost konvencionalno pogonjenih varijanti BMW-a X3, nudi velikodušan prostor za pet putnika, ima prtljažni prostor čiji se kapacitet može proširiti sa 510 l na maksimalno 1560 l i donosi užitak u vožnji s nula lokalnih emisija u globalno popularnom segmentu premium SAV vozila srednje veličine. Fleksibilna platforma vozila BMW-a X3 čini ga prvim modelom marke s visoko učinkovitim benzinskim i dizelskim motorima, plug-in hibridnim pogonom ili potpuno električnim pogonom.

Proizvodnja novog BMW-a iX3 počet će u pogonu zajedničkog ulaganja BMW Brilliance Automotive u pogonu u Shenyangu u Kini u rujnu 2021. Potpuno električni SAV ovdje će se proizvoditi i za lokalno tržište i za izvoz.

Europska premijera novog BMW-a iX3 će se dogoditi na IAA Mobility 2021 u Münchenu ujesen. Osnovna cijena iX3 u Njemačkoj je 67.300 eura s PDV-om.