ograničena serija

[FOTO/VIDEO] Abarth 595 Scorpioneoro i Abarth 595 Monster Energy Yamaha; dvije duše legendarne sportske marke

Abarth 595 Monster Energy Yamaha je jedan od dva modela iz ograničene serije Abartha

Abarth 595 Monster Energy Yamaha je jedan od dva modela iz ograničene serije Abartha

Izvor: Promo fotografije / Autor: Simon Palfrader

Legendarni Abarth predstavlja dvije nove posebne ograničene serije u samo 2000 primjeraka, a koje utjelovljuju dualnost njegove duše: stil i performanse

Abarth je predstavio dvije nevjerojatne posebne serije: ekskluzivni Abarth 595 Scorpioneoro i adrenalinom nabijeni motocikl Abarth 595 Monster Energy Yamaha, koji prema njihovim proizvođačima, predstavljaju dvostruku dušu marke, kao i dvije njezine temeljne vrijednosti: Baština i Zabava.

Abarth 595 Scorpioneoro (u prijevodu; zlatni škorpion) ograničeno je izdanje od samo 2000 modela koji odaje počast ekskluzivnom A112 Abarthu 'Gold Ring' (Zlatnom prstenu), ljubiteljima poznatijem kao A112 Abarth 'Targa Oro'. Doista ekskluzivni automobil, kojih je samo 150 primjeraka proizvedeno 1979. godine, a svi su bili obojani u crno sa zlatnim detaljima, sofisticiranim interijerom i širokom paletom opreme kao standardne opreme, u skladu s talijanskom tradicijom 'granturismo' automobila.

Abarth 595 Monster Energy Yamaha

Abarth 595 Monster Energy Yamaha

Izvor: Promo fotografije / Autor: Marco De Ponti

Druga posebna serija, motocikl Abarth 595 Monster Energy Yamaha savršen je izraz zajedničkih vrijednosti marki Scorpion i Yamaha, ukorijenjene u performansama, utrkama, tehnologiji i zabavi.

Ovo partnerstvo, započeto 2015. godine, i dalje je snažno, temeljeno na sposobnosti prevladavanja sportskih i trkaćih barijera 'izlaskom na ulice' pomoću mnogih posebnih adrenalinskih serija: Abarth 595 Yamaha Factory Racing Edition (2015.), dvosjed Abarth 695 biposto Yamaha Factory Racing Edition (2015.), i konačno, Limited Edition Abarth 695 XSR Yamaha (2017.). Danas se ovo nastavlja u novoj seriji Abarth 595 Monster Energy Yamaha, u ograničenom izdanju od 2000 jedinica, kako bi nastavila put započet zajedno, sada s dodatnim 'energetskim poticajem' iz nove suradnje s Monsterom, poznatim proizvođačem energetskih napitaka koji dijeli Abarthovu i Yamahinu potragu za izazovima, ljubav prema sportu i potrazi za emocijama.

Abarth 595 Scorpioneoro

Abarth 595 Scorpioneoro

Izvor: Promo fotografije / Autor: Abarth

Abarth 595 Scorpioneoro

Ekskluzivni Abarth 595 Scorpioneoro je dizajniran za one koji žele udobnost u svom svakodnevnom korištenju automobila, sofisticirane detalje i ne žele se odreći performansi. Ispod poklopca motora snage 165 KS, pružajući omjer snage i težine od 6,5 kg/KS i ubrzanje od 0 do 100 km/h za 7,3 sekundi. Njegov 1,4 T-jet motor s Euro6D TEMP homologacijom uparen je s mehaničkim prijenosom, ali na zahtjev se može opremiti robotiziranim sekvencijalnim mjenjačem Abarth sa polugicama za ručno mijenjanje na kolu volana, na zahtjev.

Abarth 595 Scorpioneoro

Abarth 595 Scorpioneoro

Izvor: Promo fotografije / Autor: ALDO FERRERO

Posebna serija Abarth 595 Scorpioneoro jednako je impresivna i pravi je 'kolekcionarski predmet', proizveden u ograničenom izdanju i s prestižnom natpisnom pločicom s brojem u svojoj kabini. Nova posebna serija sadrži ekskluzivne detalje. Izvana je prepoznatljiv po crnoj škorpionskoj boji karoserije - dostupnoj na zahtjev u bojama Podium Blue, Racing White i Record Grey - a mat crni krov savršeno odgovara ' tar cold gray' katransko hladno sivoj boji ručki, poklopaca ogledala i prednjem i stražnjem kraju. Kako bi još više istaknuo svoj 'cool' izgled u, ova nova posebna serija uključuje zlatne detalje, poput škorpiona na poklopcu motora, obloge oko karoserije i 17-colnih naplataka od 'zlatne' legure ili, na zahtjev, 17-colnih naplataka od 'crne' legure sa zlatnim znakom škorpiona u središtu kotača.

U unutrašnjosti su nova sportska sjedala Abarth 'Scorpionflage' s crnim kožnim presvlakama i stražnjim sjedalom od tehničkog materijala koji bolje zadržavaju tijelo tijekom najsportskije vožnje. Na naslonima za glavu na prednjem sjedalu izvezen je natpis 'Scorpioneoro' (crni škorpion) uz talijansku zastavu i Abarth. Nova sjedala kombiniraju se s Scorpion Black kontrolnom pločom s mat crnim detaljima te sa zlatnom pločicom na središnjem tunelu i personaliziranim prostirkama.

Uz sve to, Abarth 595 Scorpioneoro nudi najbolju trenutno dostupnu informativnu zabavu: 7-inčni HD UconnectTM sustav opremljen Apple CarPlay-om i Google Android AutoTM - brzu platformu s monitorom visoke razlučivosti, GPS-om i DAB digitalnim radiom - kao i sofisticirani BeatsAudio sustav s ukupnom snagom od 480 W i 8-kanalnim digitalnim zvučnikom, uključujući vrhunski algoritam izjednačavanja koji može reproducirati cijeli zvučni spektar kao iz studija.

Abarth 595 Scorpioneoro

Abarth 595 Scorpioneoro

Izvor: Promo fotografije / Autor: ALDO FERRERO

Posljednje, ali ne najmanje bitno, Breil je kreirao poseban kronografski sat ograničenog izdanja, posvećen novoj posebnoj seriji Abarth 595 Scorpioneoro, koja uključuje rez na zlatnom logotipu Scorpiona.

Abarth 595 Monster Energy Yamaha

Nova Abarth 595 Monster Energy Yamaha specijalna serija dizajnirana je posebno za mlade kupce i ljubitelje motorsporta, uz uzbudljiv i ekskluzivan proizvod, kao i ultra visoke performanse bilo kojeg Abartha.

Nova posebna serija proizvedena u ograničenom izdanju od 2000 primjeraka, slavi partnerstvo dviju marki, koje traje još od 2015. Poveznica je to na temelju zajedničkih vrijednosti: performansi, utrkama, tehnologiji i zabavi.

Abarth 595 Monster Energy Yamaha

Abarth 595 Monster Energy Yamaha

Izvor: Promo fotografije / Autor: Marco De Ponti

Estetski nadahnut bojom natjecateljskog motocikla 2020 Monster Energy Yamaha MotoGP YGR-M1, vanjština nove posebne serije sadrži dvobojnu plavu i crnu boju - također dostupnu u potpuno crnoj boji na zahtjev, noseći logotip 'Monster Energy Yamaha MotoGP' na njegovoj donja strani, tik iznad logotipa '595'. Posebna serija je ukrašena prepoznatljivom Monster 'kandžom' na poklopcu motora, znakom nove suradnje između Scorpiona i poznatog energetskog napitka. Tamne boje su u kontrastu sa 'katran hladno sivim' bojama, kao što se vidi na ručicama vrata i prednjem i zadnjem kraju.

Sa unutarnje strane, model sadrži posebna nova Abarth sportska sjedala s plavim oblogama i logotip 'Monster Energy Yamaha MotoGP' na naslonima za glavu. Plava obloga ističe se s crne nadzorne ploče. Tako se zrcali dvoslojna boja, dok je numerirana pločica postavljena na središnji tunel.

Abarth 595 Monster Energy Yamaha opremljen je 1,4 T-Jet motorom s homologacijom Euro6D TEMP, s ručnim mjenjačem, ali može biti opremljen i Abarthovim robotiziranim sekvencijalnim mjenjačem s polugicama za mijenjanje brzina na zahtjev - koji isporučuje 165 KS.

Abarth 595 Monster Energy Yamaha

Abarth 595 Monster Energy Yamaha

Izvor: Promo fotografije / Autor: Simon Palfrader

Standardno uključuje volan s ravnim dnom inspiriranim trkaćim motociklom i središnjom trakicom na gornjem dijelu oboda upravljača, posebno korisnu za vožnju sportskih automobila. Gumb 'Sport' kontrolira maksimalnu količinu okretnog momenta, kalibraciju servo upravljača i odziv gasa, a posljednje, no ne najmanje bitno, prati ga i buka ispuha Record Monza s aktivnim ventilom. Kočioni sustav - ad hoc dizajniran za Abarth - pruža maksimalnu sigurnost pri usporavanju putem prednjih ventiliranih diskova od 284 mm i 240 mm. Također je standardan stražnji ovjes Koni, s tehnologijom selektivnog prigušivanja frekvencije (FSD) koja povećava držanje ceste, upravljivost i stabilnost, što ga čini jedinstvenim iskustvom u vožnji.

Abarth 595 Monster Energy Yamaha

Abarth 595 Monster Energy Yamaha

Izvor: Promo fotografije / Autor: Abarth

7-inčni HD Uconnect, zajedno s Apple CarPlay-om i Google Android Auto, odnosno najboljim rješenjima za zrcaljenje pametnih telefona za Apple iOS i Android, također je standardno uključen na Abarth 595 Monster Energy Yamahu. -kind platforma dolazi s ugrađenim sustavom Abarth Telemetry, koji vozačima omogućuje mjerenje njihovih performansi. Posljednje, ali ne najmanje bitno, ova posebna serija uključuje namjenski ekran za prskanje, koji na zaslonu pri pokretanju prikazuje logo Monster Energy Yamaha MotoGP.

  • +31
  • +28

Abarth 595 Scorpioneoro i Abarth 595 Monster Energy Yamaha

Izvor: Promo fotografije / Autor: Aldo Ferrero

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!