uoči premijere

[FOTO] Stigle slike novog Maseratijevog GranTurisma! Ovo je prvi potpuno električni automobil legendarne sportske marke

16.06.2021 u 10:32

Bionic
Reading

Prvi prototip novog Maseratija GranTurismo izbačen je iz Maserati Innovation Laba i fotografiran na ulicama Modene

Uoči predstavljanja novog modela, prototipi automobila potpuno novog Maseratijevog GT-a trenutno prolaze razdoblje intenzivnih ispitivanja na cesti i stazi, u različitim uvjetima korištenja, kako bi prikupili vitalne podatke za pripremu konačne postavke.

Novi GranTurismo 2 + 2 u svom je nazivu utjelovio duh marke, a posebno se iščekuje njegov dolazak jer će obilježiti Maseratijev ulazak u svijet električnih automobila. GranTurismo će zapravo biti dostupan i s V6 motorom izvedenim iz motora Neptun superautomobila MC20 s različitim razinama snage, i sa potpuno električnim pogonskim sklopom koji se sastoji od 3 elektromotora i 800-voltnom tehnlogijom s baterijom od 100 kWh. No za ostale detalje ćemo ipak morati pričekati.

Isto tako, već ove godine se očekuje i dolazk na tržište SUV modela Grecale.

Maserati, legendarni talijanski proizvođač sportskih automobila, proizvodi čitav niz jedinstvenih automobila nevjerojatne osobnosti, odmah prepoznatljive bilo gdje. Svojim stilom, tehnologijom i urođenim ekskluzivnim karakterom oduševljavaju najzahtjevnije, najistančanije ukuse i uvijek su bili mjerilo globalne automobilske industrije.

Tradicija uspješnih automobila, od kojih svaki redefinira ono što čini talijanski sportski automobil u smislu dizajna, performansi, udobnosti, elegancije i sigurnosti, trenutno su dostupni na više od sedamdeset međunarodnih tržišta. Ambasadori ove baštine su vodeći model Quattroporte, sportska limuzina Ghibli i Levante, prvi SUV koji je izradio Maserati, svi modeli su izrađeni korištenjem najkvalitetnijih materijala i tehničkih rješenja krajnje izvrsnosti.

Ghibli i Levante sada su dostupni i u hibridnoj verziji te su prvi elektrificirani automobili marke Trozupca. Kompletna paleta, uključujući benzinske V6 i V8 te hibridne četverocilindrične motore, s pogonom na stražnje kotače i na sva četiri kotača. Kolekcija Trofeo, koju čine Ghibli, Quattroporte i Levante, opremljena snažnim V8 motorom od 580 KS, vrhunski je izraz DNK visokih performansi Maseratija.

Na samom vrhu je superautomobil MC20, koji pokreće revolucionarni Nettuno V6 motor, koji uključuje tehnologije izvedene iz Formule 1, a koje su prvi put dostupne u pogonskoj jedinici standardnog serijskog automobila.

Danas se paleta Maserati proizvodi u tri pogona: Ghibli i Quattroporte grade se u Grugliascu (Torino) u pogonu Avvocato Giovanni Agnelli (AGAP), a Levante u pogonu Mirafiori u Torinu. Model MC20 se proizvodi u Modeni, u povijesnoj tvornici Viale Ciro Menotti.