uoči premijere

[FOTO] Prvi pogled na novu Opel Astru: Otvaranje novog, elektrificirajućeg poglavlja

08.06.2021 u 15:47

Bionic
Reading

Nova Opel Astra je u cijelosti 'proizvedena u Njemačkoj', jer je dizajnirana, razvijena i proizvedena u tvornici u Rüsselsheimu, a predstavljena je kao dinamični i fleksibilni sportski tourer s petero vrata

Nova Opel Astra proslavit će svoju premijeru ove godine, a njemački proizvođač već nudi prvi uvid u novu, prvu elektrificiranu generaciju Astre u Opelovoj povijesti. Čak i detaljni snimci željno iščekivanog modela kompaktne klase pokazuju da su dizajneri i inženjeri novu Opel Astru dizajnirali s najvećom preciznošću do najsitnijih detalja. Automobil je potpuno redizajniran od prvog poteza olovke. Nova Astra odražava jasnu i smjelu Opelovu filozofiju dizajna na svoj vlastiti, karakterističan način i tako postavlja smjer za nadolazeće modele automobila ove marke.

'Sljedećom generacijom Astre otvaramo novo, elektrificirajuće poglavlje u 30-godišnjoj povijesti našeg bestselera kompaktne klase. Nova Opel Astra dat će snažnu izjavu i zasigurno će osvojiti mnogo novih kupaca za marku', najavio je Opelov izvršni direktor Michael Lohscheller.

Opel Astra Izvor: Promo fotografije / Autor: Opel

Iz jednog izvora: novi Opel Vizor kombinira najmodernije tehnologije

Upadljiv u oči i središnji element dizajna na prednjoj strani vozila je Opel Vizor, koji je prvi put predstavljen u Mokki i dalje razvijen za novu Astru. Zaštitno lice iz jednog izvora: Vizor se proteže cijelom prednjom stranom i integrira najmodernije tehnologije poput ultra tankih IntelliLux LED® farova.

Najnovijom generacijom prilagodljivog svjetla IntelliLux LED® bez odsjaja, nova Opel Astra ponovno donosi vodeće inovacije u kompaktnu klasu. Jednako je energična i nova Astra straga. Ime će se pojaviti u središtu prozirnih, čvrsto zategnutih vrata prtljažnika - čisto, samopouzdano, tehnički precizno.

Potpuno ostakljeno: Pure Panel sljedeće generacije

Maksimalna preciznost i u unutrašnjosti: potpuno novi digitalni Opel Pure Panel preuzima dizajn Opel Vizora u kokpitu. Nevidljivo objedinjuje dva širokozaslonska ekrana ispod potpuno ostakljene, vodoravno ispružene površine i ograničen je na najvažnije. Budući izravni, ultra ravni upravljački gumbi redizajnirani su i svedeni na minimum. Visokokvalitetni dojam interijera odražava se i u obliku i osjećaju ostalih značajki opreme poput novo dizajniranog upravljača i ergonomskih sjedala za vozača i suvozača, tipičnih za Opel.

Prvi put elektrificirana: Nova Astra nastavlja ofenzivu Opelovih modela

Nova Opel Astra je u cijelosti 'proizvedena u Njemačkoj': Dizajnirana, razvijena i proizvedena u tvornici u Rüsselsheimu, stalni je nastavak ofenzive Opelovih proizvoda i predstavljena je kao dinamični i fleksibilni sportski tourer s petero vrata. Istodobno, bit će dostupan i elektrificiran prvi put u povijesti modela, što elektrifikaciji cijelog Opelovog portfelja ponovno daje snažan poticaj. Proizvodnja novog modela kompaktne klase započet će ove godine, a daljnji detalji i informacije o sljedećoj generaciji Astre slijede uskoro.