SEMA 2022 LAS VEGAS

[FOTO] Nissan otkriva NISMO Off-Road Frontier V8 koncept, pick-up za zaljubljenike terenske vožnje

04.11.2022 u 09:56

Bionic
Reading

Ovaj koncept, koji je napravio Forsberg Racing, vodi Frontier do ekstrema s V8 motorom pick-upa Titan, jedinstvenim ovjesom, pretvorbom široke karoserije i više NISMO Off-Road dijelova

Iako smo gotovo sigurni da ovaj Nissan NISMO Off-Road Frontier V8 koncept pick-up neće nikada stići u Europu, barem ga možemo predstaviti istinskim zaljubljenicima u pick-up vozila. No to nije običan, serijski Nissan Frontier, model kojeg će mnogi prepoznati kao Nissan Navaru ili NP300 u Europi, već se radi o posebnom modelu koji će biti prikazan na sajmu SEMA u Las Vegasu.

Inače, ovaj sajam koji će se održati od 1. do 4. studenog u Convention centru je specifičan po tome jer na njemu izlažu proizvođači dodatne opreme (Specialty Equipment Market Association).

Koncept NISMO Off Road Frontier V8 podiže pick-up srednje veličine na novu razinu performansi, spreman za pustinjsku vožnju u Baja stilu. Osim što pobuđuje maštu entuzijasta pick-upa o personalizaciji vlastitog Frontiera, koncept prikazuje niz novih dijelova dodatne opreme NISMO Off Road koji će uskoro biti dostupni u prodajnim salonima Nissana, kao i neke prototipove NISMO Off Road dijelova koji bi mogli biti dostupni u budućnost.

Motor iz Nissan Titana

Konstruiran od strane Forsberg Racinga, Nissan Frontier concept ima 5,6-litreni V8 motor preuzet iz pick-upa pune veličine Titan, opremljen prilagođenim NISMO Off Road usisnikom hladnog zraka i stražnjim ispušnim sustavom.

Ovaj pick-up također ima ovjes širokog traga izrađen s nižim upravljačkim ramenima, prednjim osovinama, glavčinama kotača i stražnjom osovinom iz Titana. Ovjes također ima prilagođene gornje kontrolne poluge i NISMO/Bilstein coilover amortizere i prilagođeni paket stražnjih lisnatih opruga s NISMO/Bilstein vanjskim spremnikom hidraulične tekućine za amortizere za povećanu visinu vožnje i nosivost.

Kako bi se prilagodio novom, širem ovjesu, Frontier koncept je dobio prilagođenu široku karoserijsku opremu s prednjim branicima od karbonskih vlakana, poklopcem motora i bočnim stranicama, plus prototip NISMO Off Road prednjeg branika koji poboljšava prilazni kut pick-upa i razmak od guma.

Dodatne komponente uključuju: NISMO Off Road Axis kotače 18 x 9 cola s gumama za blato dimenzija 295/70R18, Prototip NISMO Off Road pragove, NISMO Off Road krovni nosač, Prototip NISMO Off Road nosače rezervnih kotača i guma u stražnjem utovarnom prostoru, NISMO Off Road LED rasvjetu te Warn vitlo.

  • +12
Nissan NISMO Off-Road Frontier V8 koncept pick-up Izvor: Promo fotografije / Autor: Nissan

Tvorničko jamstvo na NISMO dijelove i opremu

Bez obzira što se to ne odnosi na Europu, zanimljivo je i to da Nissan u Sjevernoj Americi osigurava da će ako se ti dijelovi vozila instaliraju na novo kupljeno vozilo, biti pokriveni standardnim Nissanovim jamstvom za nova vozila od 3 godine/36.000 milja (58.000 km).

Dijelovi ugrađeni u vozilo nakon kupnje dobit će ostatak tvorničkog jamstva ili pokrivenost od 12 mjeseci/12.000 milja (19.000 km), što god je veće. Dijelovi ugrađeni u vozila izvan tvorničkog jamstvenog roka dobivaju jamstvo od 12 mjeseci/12.000 milja (19.000 km).