UOČI PREMIJERE

[FOTO] KIA prvim skicama najavila osvježeni XCeed: Ažurirana vanjština i poboljšana unutrašnjost popularnog kompaktnog crossovera

13.07.2022 u 18:52

Bionic
Reading

Dolazak novog XCeed-a podržat će Kijinu tranziciju u pružatelja rješenja za održivu mobilnost tako što će biti dostupan s nizom visoko učinkovitih elektrificiranih pogonskih sklopova, uključujući opcije blagog hibrida (MHEV) i plug-in hibrida (PHEV)

Kia je danas otkrila prve službene skice osvježenog kompaktnog crossovera XCeed prije predstavljanja sljedećeg tjedna. Kako navodi korejski proizvođač, ažurirani model dobit će oštru novu vanjštinu, poboljšanu unutrašnjost, potpuno novu sportsku GT-line razinu opreme i niz učinkovitih i elektrificiranih pogonskih sklopova.

Da spomenemo, mi smo u studenom 2019. imali na testu prvu verziju XCeed oznake 1,4 T-GDi HP ISG EX STREAM M/T, s turbobenzinskim motorom od 140 KS i ručnim 6-brzinskim mjenjačem. Potom smo u prosincu iste godine vozili i verziju XCeed 1.0 T-GDI WAY M/T s motorom 1.0 T-GDI sa 120 KS s ručnim 6-brzinskim mjenjačem.

Elegantna poboljšanja eksterijera i interijera i po prvi put GT-line paket opreme

Kao najprodavaniji član europsko dizajnirane, -konstruirane, -izgrađene i -prodane obitelji modela Ceed, XCeed je hvaljen od strane kupaca zbog svojeg upravljačkog položaja u vožnji, dinamičnog upravljanja i svakodnevne praktičnosti. Sveobuhvatan raspon poboljšanja učinit će ga još primamljivijim prijedlogom u popularnom segmentu C-Crossovera.

Pridružujući se nizu elegantnih poboljšanja eksterijera i interijera, po prvi put dolazi opcija dinamičnog GT-line paketa opreme. Ova nova varijanta spojit će pustolovne dizajnerske poteze crossovera sa sportskom vibrom fokusiranog europskog hatchbacka.

Dolazak novog XCeeda podržat će Kijinu tranziciju u pružatelja rješenja za održivu mobilnost tako što će biti dostupan s nizom visoko učinkovitih elektrificiranih pogonskih sklopova, uključujući opcije blagog hibrida (MHEV) i plug-in hibrida (PHEV). Najnovije napredne tehnologije sigurnosti, povezivosti i infotainmenta poboljšat će svakodnevnu upotrebljivost i užitak za volanom.

Novi XCeed bit će predstavljen na Kijinim kanalima u 09:00 EST u ponedjeljak, 18. srpnja prije europske prodaje koja počinje kasnije ove godine.