Heritage Series PONY

[FOTO] Ikona dizajnerske inovacije; Modernizirani Hyundai Pony simbolizira 45 godina uspjeha korejske autoindustrije

19.04.2021 u 14:38

Bionic
Reading

Ključne značajke su vanjska ogledala bazirana na kameri montirana na prednjim blatobranima, pikselizirana prednja i zadnja svjetla i instrumentna ploča s mjeračem brzine izrađena od osvijetljenih vakuumskih cijevi

Hyundai je predstavio Heritage Series Pony, sjajnu retro-modernu rekonstrukciju originalnog masovno proizvedenog modela Pony koji je najavio zoru korejske automobilske industrije prije više od 45 godina.

Predstavljena na nedavno otvorenom Hyundai Motorstudio Busan u Južnoj Koreji, u sklopu njihove izložbe 'Reflections in Motion', od 8. travnja do 27. lipnja, Heritage Series Pony kombinira prepoznatljive naslijeđene dizajnerske značajke s modernim dodirima kako bi pružio uvid u budućnost.

Legendarni automobilski dizajner Giorgetto Giugiaro osmislio je prvu generaciju Ponyja. Taj je model ikona osobne mobilnosti koju je Hyundai stvorio tijekom masovne proizvodnje od 1975. do 1990. godine. Hatchback je bio prvo masovno proizvedeno i izvoženo vozilo u Južnoj Koreji.

Vanjska strana modela Heritage Series Pony obilježena je mat, srebrnom svjetlucavom površinom kroz prednji i stražnji dio vozila, hatchback siluete. Naglašene značajke uključuju vanjska ogledala na bazi kamere na prednjoj strani vjetrobranskog stakla, montirane na prednje blatobrane, pikselizirana okrugla prednja svjetla te stražnja svjetla u obliku slova U izrađena od LED svjetala. Ovakva svjetla utjelovljuju Hyundaijev pristup dizajnu ‘Pixel Road Trip’ koji uključuje piksele i osmobitnu grafiku također korištenu u automobilu IONIQ 5 i konceptnom 45.

Unutrašnjost krasi niz šik i moderne opreme, uključujući vrata izrađena od vrhunskih materijala koji odišu klasičnim osjećajem, moderan sustav osvjetljenja, instrumentnu ploču s mjeračem brzine izrađenu od osvijetljenih vakuumskih cijevi, kao i druge moderno uređene elemente dizajna.

Heritage Series Pony sadrži i elemente usmjerene na budućnost, a ne samo retro stil. Digitalni mjenjač na dodir, prostor za postolje za mobitel i glasovno aktiviran upravljač prenose moderan senzibilitet koji će ljude iznenaditi.

  • +23
Hyundai Heritage Series Pony Izvor: Promo fotografije / Autor: Hyundai

U prostoru prtljažnika ugrađen je 'last-mile' uređaj za mobilnost, koji se sastoji od kućišta od nehrđajućeg čelika, što predstavlja predanost dizajna Hyundai Motora usmjerenog na čovjeka.

U međuvremenu u Hyundai Motorstudio Busan, izložba 'Reflections in Motion' poziva posjetitelje da istraže i razmisle o interaktivnim odnosima između vremena i dizajna, kao i tehnologije i stila, s raznim istaknutim instalacijama koje podvlače viziju Hyundai Motora usredotočenu na omogućavanje 'Napretka za čovječanstvo'.