Održivo impresivno

[FOTO] Audi otvara 'kuću napretka', novi doživljajni centar marke u Autostadtu

23.03.2023 u 09:54

Bionic
Reading

U 2022. godini su otvorene Audi House of Progress lokacije između ostalog u Beču, Seulu i Milanu. Osim stalne postavke u Wolfsburgu, u proljeće 2023., otvorit će se i u Rijadu, glavnom gradu Saudijske Arabije, a dodatne lokacije već se planiraju

Audi je potpuno redizajnirao svoj paviljon u Autostadtu, u Wolfsburgu, i pretvorio ga u jedinu stalnu lokaciju za izložbeni koncept Audi House of Progress ili u prijevodu: kuću napretka. Sada, novi doživljajni centar brenda otvara svoja vrata, a Audi oživljava svoje četiri vrijednosti marke: digitalizaciju, dizajn, performanse i održivost za posjetitelje stranice.

Koncept Audi House of Progress nudi im prostor za povezivanje s markom Audi i upoznavanje tvrtke, njenih proizvoda i vrijednosti. Rezultat je izravan kontakt između ljudi i brenda. Lokacije nisu prodajna mjesta. Naprotiv, oni Audijev duh čine dostupnim kroz izravnu uključenost u relevantne sadržaje i proizvode.

Za razliku od Audi House of Progress u Autostadtu, sve ostale konceptne lokacije su privremene. Audi ih otvara u urbanim središtima kao način da ode u srce života svojih kupaca. U 2022. Audi House of Progress lokacije otvorene su između ostalog u Beču, Seulu i Milanu. Osim stalne postavke u Wolfsburgu, u proljeće 2023. Audi House of Progress otvorit će se i u Rijadu, glavnom gradu Saudijske Arabije. Dodatne lokacije već se planiraju.

Prostor za nove eksponate i nove vidike

Preinake Audi paviljona u Autostadtu dovele su do potpunog preuređenja interijera postojeće zgrade. Osim obnove interne tehnologije, glavni fokus bio je na izložbenom konceptu. Kako bi se povećala transparentnost i stvorio prostor za nove eksponate i nove vidike, armirani beton oblikuje rotondu u kojoj se nalazi središnje stubište zgrade.

Nova Audi House of Progress pokazuje da se Audijeve težnje prema održivosti ne odnose samo na proizvode, proizvodnju i opskrbni lanac, već i na njegove dodirne točke s kupcima i obožavateljima. Ideja koja stoji iza Audi House of Progress je više ne zahtijevati izmjene za nove eksponate, što je potpuno u skladu s ciljem održivosti. Jedine stvari koje će se promijeniti su digitalni sadržaj i izlošci, poput automobila i namještaja. Na taj se način nove teme i proizvodi mogu brzo i jednostavno integrirati u svaku izložbu. Pretvorit će obećanje tvrtke da je 'budućnost stav' u promjenjiv koncept s naglaskom na tome da marku Audi učini opipljivom i stvarnom za posjetitelje.

Upravo na ulazu u Audi House of Progress, 'Table of Visions' nudi pogled na vizije budućnosti tvrtke. Pokretna staza okružena pitanjima o temama brenda vodi dalje odatle do izložbenih prostora paviljona koji se protežu na dvije razine.

Izdvajamo iz izložbe

Na prvoj razini nalaze se izložbe o digitalizaciji i dizajnu. Uz koncept A6 e-tron i Audi A8 60 TFSI e plug-in hybrid, tu su izlošci koji oživljavaju obje teme na izduženoj niskoj dasci. Primjeri iz digitalnog područja uključuju interaktivna OLED matrična stražnja svjetla koja razigrano prikazuju različite animacije i na taj način otkrivaju mogućnosti tehnologije. Osim toga, predstavljeni su i materijali poput reciklirane tvari Econyl, glinenog modela Audi e-tron GT quattro i 3-D ispisanih vaza u trenutnim opcijama boja. Posjetitelji mogu sa sobom ponijeti skice iz Audi Designa.

  • +6
Audi otvara 'kuću napretka' Izvor: Promo fotografije / Autor: Audi

U Audi House of Progress prednja svjetla koncepta Audi A6 e-tron pretvaraju se u projektore i razigrano demonstriraju potencijal Audi Lighting Technologies. Podna projekcija za područje izvedbe vodi do druge razine. Slika se dobiva iz audio signala filma koji se prikazuje u tom prostoru i mijenja se ovisno o glasnoći, intenzitetu i dinamici.

Audi RS e-tron GT i izlog za Audi e-tron foliju tvrtke Aerofoils oživljavaju vrijednost performansi marke. Uz Q4 e-tron, 'Sustainability Table' pruža informacije o kružnom gospodarstvu i održivoj suradnji.

Srce paviljona je 'Blog progresa' u otvorenoj rotondi, koji prostorno povezuje obje gornje izložbene razine s ulaznom razinom. Sadržaj bloga u stvarnom vremenu generira se iz dnevno ažuriranih istaknutih tema i žarišnih točaka marke Audi. Zahvaljujući instalaciji društvenih medija, svi zainteresirani mogu na kraju obilaska sjesti na stražnje sjedalo konceptnog automobila iz obitelji sphere.