BUGATTI RIMAC

Bugatti se osvrnuo na prošlu 2023.: Godina neusporedivog luksuza i inovacija

09.01.2024 u 17:26

Bionic
Reading

Legendarni brend oduvijek povezan s umijećem izrade i jedinstvenim iskustvima, nalazio se izvan tradicionalnog automobilskog prostora, pokazujući obilježja nekih od najpoznatijih svjetskih luksuznih brendova

Neusporediva poželjnost Bugattijevih modela prikazana je na značajnoj aukciji, na kojoj je Chiron Profilée postavio novi rekord kao najvrjedniji novi automobil ikada stavljen na dražbu. Ovaj automobilski pasijans – radikalniji dizajn od modela Chiron Sport, ali manje ekstreman od Chiron Pur Sporta – bio je posljednji Bugatti pokretan legendarnim W16 motorom koji se mogao kupiti u tvornici. To je bezvremenski dio automobilske povijesti, jedan od 81 primjerka koje je Atelier isporučio prošle godine.

Sur Mesure projekti

Ova sposobnost stvaranja remek-djela po mjeri koja su na samom vrhuncu dizajna i izrade ono je što izdvaja Bugatti, posebno s uslugom personalizacije Sur Mesure. Bugatti je na Tjednu automobila u Monterreyu predstavio svoj možda najambiciozniji projekt Sur Mesure dosad: Chiron Super Sport ‘Golden Era’.

Bugatti modeli koje je dizajnirao Achim Anscheidt Izvor: Promo fotografije / Autor: Bugatti

Automobil prikazuje ostavštinu Bugattija kroz zamršeni niz od 45 skica izravno rukom nacrtanih na karoseriji. Ove skice slave prekretnice od osnivanja tvrtke 1909. godine, kao i kultne modele Bugattija, u rasponu od Château Saint Jean do Type 57 SC Atlantic.

Ovaj jedinstveni komad rezultat je dvije godine inovativne izrade i izrade po narudžbi, s potpuno novim tehnikama koje ga izdižu iz svijeta automobila u čistu umjetnost. Tijekom godine, drugi Sur Mesure projekti poput '57 One of One' - hommage slavnom Type 57 SC Atlantic - također su pokazali širinu personalizacije dostupnu kupcima koji žele proslaviti ikonske trenutke u povijesti Bugattija.

Prvi 'Luxury Summit' u Molsheimu

Održavanje ovog savoir-faire temeljni je dio DNK Bugattija, pružajući razinu stručnosti koja se često povezuje s najpoznatijim luksuznim markama na svijetu. Želeći ponuditi platformu za istraživanje suvremenog luksuznog iskustva, Bugatti je organizirao i ugostio svoj prvi 'Luxury Summit' u Molsheimu, pozdravljajući misaone vođe iz različitih industrija i međunarodnih lifestyle medija kako bi zaronili u svijet sutrašnjice, promjenjive trendove i evoluciju. potrebama kupaca. Pokretanje ovog događaja učvrstilo je Bugattijevu poziciju kao svjetionika inovacija u luksuznom krajoliku koji razmišlja naprijed.

Savršen primjer prilagođenog korisničkog iskustva – jedna od tema o kojima se govorilo na prvom 'Luxury Summitu' – je 400 Drive koji je organizirao Bugatti za malu skupinu kupaca. Marka je ponudila ekskluzivnu priliku odabranim kupcima da uzmu vlastite modele Bugatti i pokušaju prestići 400 km/h na istoj asfaltnoj stazi na koju je nekoć sletio Space Shuttle – jedna od rijetkih prilika za kupce da postignu brzine u automobilu koji vrlo nekoliko drugih bi to učinilo, i to na mjestu koje je inače zabranjeno za javnost.

Tražeći neusporediva iskustva za svoje kupce, Bugatti je bio inspiriran filozofijom na kojoj je utemeljena moderna marka Bugatti kada je Ferdinand Piëch prvobitno izazvao svoje inženjere i dizajnere da stvore automobil koji može voziti 400 km/h na stazi u danu, a zatim prevozi svoje putnike do opere noću.

Bugatti Grand Tour eventi u SAD-u i Europi

Etika stvaranja nezaboravnih iskustava za kupce također se odnosila na evente Bugatti Grand Tour u SAD-u i Europi. Ove ture, koje su 2023. godine bile uspješnije nego ikad s dosad neviđenim brojem sudionika, spojile su uzbuđenje vožnje hipersportskih automobila Bugatti kroz krajolike koji oduzimaju dah s mogućnošću da kupci otkriju gastronomsko blago regije, kulturnu baštinu i arhitekturu draguljima.

  • +9
Bugatti se osvrnuo na prošlu 2023. Izvor: Promo fotografije / Autor: Bugatti

Timu Bugatti i vlasnicima Bugattija ove ture daju priliku za produbljivanje već jakih odnosa i poticanje osjećaja zajedništva među obitelji Bugatti dodatno naglašavajući nepokolebljivu predanost marke ponudi ne samo hipersportskih automobila koji su na samom vrhuncu automobilske industrije. svjetsko, već potpuno iskustvo životnog stila.

Bugatti Bolide na legendarnoj stazi

Linija Bugatti hipersportskih automobila također se nastavila razvijati u 2023., s Bugatti Bolide koji je imao svoju javnu dinamičku premijeru. Na svetom asfaltu Circuit de la Sarthe na utrci Le Mans 24 Hours Centenary, Bolide model samo za stazu protutnjao je kroz svaki zavoj i niz svaku ravninu sa Bugattijevim službenim vozačem Andyjem Wallaceom, pobjednikom Le Mansa 1988., za volanom. Bolide, najekstremniji moderni Bugatti ikad dizajniran, utjelovljuje dosad najčišću inkarnaciju legendarnog W16 motora, koji je pokretao svaki Bugatti posljednja dva desetljeća.

Frank Heyl novi direktor dizajna

Čovjek odgovoran za dizajn mnogih od tih automobila – Achim Anscheidt – odstupio je prošle godine s uloge direktora dizajna i predao vladavinu svom zamjeniku, Franku Heylu. S markom od 2008., Frank je već vodio dizajn kultnih modela kao što su Chiron, Divo, Bolide i W16 Mistral, prikazujući filozofiju koja spaja performanse s čistom estetikom. Godine 2023., kao novi direktor dizajna, počeo je planirati budućnost Bugattija s tehnološki najnaprednijim, zapanjujuće lijepim i autentičnim kreacijama.

Kako bi osigurali da te kreacije naprednog dizajna imaju odgovarajuće korisničko iskustvo, Bugatti partnerska mreža dodatno je proširila i ojačala prisutnost marke širom svijeta. Dodavanje novih partnerstava u Bakuu, Hong Kongu, Mexico Cityju i Osaki predstavlja strateški potez za zadovoljavanje rastuće globalne potražnje za hipersportskim automobilima Bugatti i jačanje Bugattijeve prisutnosti uz njegovu međunarodnu klijentelu s novim pouzdanim kontaktima.

Do 2026. ova će proširena mreža partnera isporučiti više od 1200 Bugatti hipersportskih automobila kupcima diljem svijeta, što servisiranje i održavanje stavlja u središnju točku marke. Slijedeći razvojnu mantru za svoje hipersportske automobile koji prepoznaje da i najmanji detalj može imati najveći utjecaj, marka naglašava važnost stalnog razvoja svoje postprodajne usluge kako bi osigurala da je svaki korak posjedovanja Bugattija neusporediv.

Vodeći razvoj ovog iskustva je Alexis Ploix, direktor postprodaje i korisničke službe sa sjedištem u Molsheimu, koji je na tu ulogu imenovan 2023. godine.

Potpuno nova zgrada u Molsheimu

Molsheim će uvijek ostati srce Bugattija, a tijekom cijele godine ovo je mjesto slavljeno kao poveznica između moderne marke i vizionarskog osnivača. Godine 2023. Bugatti Festival u Molsheimu, u organizaciji Enthousiastes Bugatti Alsace (EBA), proslavio je svoju 40. obljetnicu. Kao svjedočanstvo Bugattijevog bogatog naslijeđa, vlasnici klasičnih i modernih automobila pozvani su u sjedište marke. Bugatti je također nastavio blisko surađivati s klubovima entuzijastičnih vlasnika diljem svijeta kako bi osigurao i proslavio svoju nevjerojatnu ostavštinu.

Molsheim je oduvijek bio srž brenda, njegov dom od 1909. Mjesto Molsheim uvijek se razvijalo s brendom, održavajući duh osnivača, ali i odlučno se fokusirajući na budućnost. U 2024. mjesto će se ponovno razviti, s potpuno novom zgradom koja će pomoći brendu da ostvari svoje ambiciozne planove rasta za budućnost.

Ključ tih planova rasta je isporuka modela Bolide i W16 Mistral kupcima diljem svijeta. Budući da su oba modela već rasprodana, Atelier u Molsheimu sada će se okrenuti ručnom sastavljanju ovih automobila – posljednjih koji će pokretati Bugatti W16 motor. A s posljednjim modelima s W16 pogonom koji se izrađuju, Bugatti je spreman krenuti na novo putovanje 2024. godine.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'