America's Cup 2024

Alpine udružuje snage s Orient Express Racing Teamom, francuskim izazivačem 'Formule 1 jedrenja'

07.02.2024 u 09:01

Bionic
Reading

Orient Express Racing Team, francuski tim koji se natječe na 37. America's Cupu, pozdravlja Alpine, francuskog proizvođača automobila specijaliziranog za sport u vlasništvu Grupe Renault, kao službenog partnera

Francusku marku automobila Apine prije svega vezujemo za brze sportske automobile, odnosno sportski odjel Renault Grupe. Naravno, odmah nam pada na pamet Formula 1 ili WEC natjecanje automobila u izdržljivosti. No sada je Alpine izravno uključen i u jedrenje, i to ne bilo koje već ono vrhunsko.

Naime, Alpine i Orient Express Racing Team objavljuju svoje partnerstvo za 2024. za 37. izdanje America's Cupa. Dvije vodeće francuske marke dijele sportski DNK, gdje su tehnološka, operativna i ljudska izvrsnost u središtu potrage za performansama.

Alpine i Orient Express Racing Team za America's Cup 2024 Izvor: Promo fotografije / Autor: Orient Express Racing Team

'Dolazak tako amblematične francuske marke kao što je Alpine je i čast i dodatna prednost za Orient Express Racing Team. Po prvi put u povijesti, francuski je izazivač uspio okupiti sve nacionalne vitalne snage, kao i izuzetne Francuze marke oko jednog zajedničkog cilja: dovesti America's Cup u Francusku! S tako prestižnim sponzorima - Orient Express, Accor, L'Oréal, Photomaton ME Group, K-WAY i sada Alpine - i sve što je Orient Express Racing Team postavio u U posljednje dvije godine možemo opravdano biti ambiciozni,' rekao je Stephan Kandler, izvršni direktor Orient Express Racing Teama.

O Alpine

Osnovana 1955. godine od strane Jeana Rédéléa, Alpine se tijekom godina nametnuo svojim sportskim automobilima u francuskom stilu. U 2018. marka je predstavila novi A110, sportski automobil koji je vjeran Alpineovim vječnim načelima kompaktnosti, lakoće, agilnosti i užitka u vožnji.

Godine 2021. stvorena je poslovna jedinica Alpine kako bi postala posvećena robna marka za inovativne, autentične i ekskluzivne sportske automobile Grupe Renault, koristeći nasljeđe i know-how svoje povijesne tvornice Dieppe i inženjersku stručnost Alpine Racinga i timova Alpine Cars.

Udruživanjem s Orient Express Racing Teamom u America's Cupu, najvećem natjecanju u jedrenju i najstarijem sportskom trofeju na svijetu sa 174-godišnjom poviješću, Alpine također ima za cilj uspostaviti svoj imidž i ugled na međunarodnoj razini.

'Bio je očigledan izbor za marku kao što je Alpine da podrži francusku posadu Orient Express Racing Team u prvenstvu mora Formule 1. America's Cup je natjecanje koje zahtijeva agilnost, aerodinamičnost, timski duh i stalnu potragu za performansama. mobilizira tehnološke i ljudske resurse koji odražavaju duh Alpine, ovjekovječen od njegovog osnivanja 1955. godine od strane Jeana Rédéléa. Kroz ovo partnerstvo, nadamo se da ćemo doprinijeti učinku Orient Express Racing Teama,' objašnjava Philippe Krief, izvršni direktor Alpine.

  • +14
Alpine i Orient Express Racing Team za America's Cup 2024 Izvor: Ostale fotografije / Autor: ALEXANDER CHAMPY-MCLEAN / OERT

Alpine će biti u Barceloni na ceremoniji otvaranja America's Cupa 22. kolovoza 2024. Marka će biti na licu mjesta, sa zaslonom od 360° kako bi podržala francuski tim. Imati će prostor za dobrodošlicu ljubiteljima utrka i osigurati će flotu vozila članovima posade Orient Express Racing Teama.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'