ODLUKA JE PALA, EMISIJA PREŽIVJELA

'Trenutak istine' ostaje, ali nakon 22 sata

12.11.2009 u 15:55

Bionic
Reading

Nova TV prekršila je zakon jer je emisije 'Trenutak istine' i 'Gotovčevi' emitirala u neprimjerenom terminu za maloljetnike, utvrdilo je Vijeće za elektroničke medije koje je toj komercijalnoj televiziji naložilo da spomenute emisije emitira nakon 22 sata

Nova TV programske sadržaje 'Trenutak istine' i 'Gotovčevi' emitira u neprimjerenu terminu te na taj način krši odredbe Zakona o elektroničkim medijima i Pravilnika o načinu postupanja nakladnika televizijske djelatnosti radi zaštite maloljetnika', stoji u današnjem priopćenju Vijeća.

Novoj TV kao nakladniku naloženo je da emitiranje spornih emisija odmah uskladi s odredbama zakonskih i podzakonskih akata, odnosno ne emitira ih prije 22 sata i tako u potpunosti postupi po navedenom Pravilniku.

Vijeće je utvrdilo da zakonske odredbe o zaštiti maloljetnika krši i RTL televizijajer u neprimjerenom terminu i bez grafičke oznake emitira emisije 'CSI - Las Vegas', 'CSI New York', 'CSI Miami' i 'Kosti'.

I toj je televizijskoj kući naložilo da odmah, a najkasnije u roku od sedam dana, navedene emisije ne emitira prije 22 sata i na taj način poštuje zakonske i odredbe Pravilnika.