ZBOGOM, TURCI?

'Morske' serije - novi hit na domaćim televizijama

18.08.2011 u 11:49

Bionic
Reading

Serije 'Ruža vjetrova', 'Larin izbor' i 'Loza' za nekoliko tjedana borit će se za svakog pojedinog gledaoca jer mjesto radnje u sve tri serije koje će se prikazivati na našim televizijama je Jadran, pa ćemo, nakon magičnog Istanbula, napokon moći uživati u domaćim kadrovima

Nakon što smo već počeli prepoznavati ulice čarobnog Istanbula, iako nikada nismo bili tamo, naše televizije udružile su se u projekt 'Snimajmo Hrvatsko', pa ćemo tako uskoro gledati i uživati u kadrovima primoštenskog arhipelaga, Splita, Lovrana i Zlarina.

Što nas, dakle, očekuje? Nova TV nudi svojim gledateljima seriju 'Larin izbor' koja je snimana u Splitu i Lovranu. Radnja serije je napeta ljubavna priča koja, naravno, mora prebroditi brojne zapreke.

Glavne likove Laru (Doris Pinčić) i Jašu (Ivan Herceg) razdvoji more kada Jaša mora otići na dalek put ostavljajući Laru na milost i nemilost svoje zle majke. Naglašavamo da bi 'bingo' serije trebao biti Ivan Herceg koji je mnogim ženama naprosto neodoljiv, a muške bi mogla zaintrigirati prekrasna Doris Pinčić za koju je scenaristica Jelena Popović Volarić rekla da je toliko lijepa da ju je bolno gledati.

'Oduševit će vas prelijepa Doris Pinčić, glavna junakinja. Bolno je gledati koliko je lijepa. I priča, naravno, tipična za naše podneblje, o muškarcu, kapetanu koji ostavlja voljenu ženu zbog mora, i o njoj, koja ga čeka. Ako treba, i zauvijek. Sigurna sam da će se mnoge žene poistovjetiti s tom pričom', rekla nam je nedavno Jelena u intervjuu.

RTL televizija priprema 'Ružu vjetrova' čiji su prvi kadrovi snimani u pravoj ljetnoj neveri. Glavni glumci su Anja Alač i MatkoKnešaurek koji su na nemirnom moru sve snimili bez dublera i kaskadera.

I da, i oni su zgodni i jako mladi. Uz glavne likove pojavljuje se Robert Kurbaša, također mamac za gledateljice, NivesIvanković i mnogi drugi, a opet je, naravno, riječ o zabranjenoj ljubavi koja se bori s obiteljskim negodovanjem te činjenicom da se radi o klasičnoj zapreci: on je bogat, a ona siromašnija…

HRT prikazivat će seriju produkcijske kuće 'Drugi plan'. U glavnim ulogama su Žarko Radić Nada Gaćešić-Livaković koji su gledatelje već osvojili u 'Kapelskim kresovima' i seriji 'Villa Maria'. Usto što su glavni glumci iskusni i već svima poznati, 'Loza' će još dati pregršt poznatih imena.

Tako u toj seriji glume i Mira Furlan, Sreten Mokrović Milan Štrljić, Leona Paraminski i Vicko Bilandžić kao mladi ljubavni par. Znači, i tamo ima zgodnih primjeraka, radi se o zabranjenoj ljubavi, ima malo zločestoće i pregršt dobrote i poštenja.

Bit će teška odluka koja će vas morska sapunica prikovati uz male ekrane, a to, dakako, bez obzira na reklame, ostaje na vama.