MATE SRĐANI

To je kašica, mogla bi raditi u industriji bebi hrane

10.05.2011 u 11:42

Bionic
Reading

Novi dan u tjednu deserta nudi nove, i to slatke, Masterchef izazove u kojima je zvijezda večeri kruška

Tjedan deserta i test kreativnosti pokazat će koliko kandidati Masterchefa imaju znanja i mašte kada su u pitanju slastice. Pobjednica Kutije iznenađenja, Srđana, izabrat će glavnu namirnicu te imati neograničeno vrijeme za biranje deset namirnica u smočnici. Srđana će između kravljeg sira, indijskog oraščića i kruške odabrati krušku, s kojom će svi kandidati morati napraviti što bolju slasticu. Svi osim Srđane u smočnicu će krenuti u grupama i imat će samo dvije minute za odabir ostatka namirnica.

Mate Janković objasnit će kandidatima da moraju napraviti topli desert i da kruška ne smije biti u vinu. Zamolio ih je da nastoje kruški dati značenje jer je ona zvijezda u ovom izazovu, pa se tako i treba tretirati u njihovim jelima.

Nakon kuhanja uslijedit će kušanje i ocjene žirija. Ljubi će Radovan reći: 'Kak' ste vi Međimurci jako dobri kuhari, nisam to uopće znao.' Srđana, koja je birala osnovnu namirnicu i imala veliku prednost, neće se baš pokazati u najboljem svjetlu jer će se na njenom tanjuru naći nešto slično kašici, što će Mate prokomentirati: 'To je kašica, možda bi mogla raditi u industriji bebi hrane. '

Iako će biti dosta neuspjelih pokušaja, kuhinjom Masterchefa zaorit će i pohvalne riječi: 'Meni je ovo najbolje što sam danas probao.' Čije je tijesto bilo predebelo i žilavo, tko je stavio previše meda u desert i servirao sirovo tijesto, a tko bi trebao malo više poraditi na prezentaciji, saznat ćemo u večerašnjem Masterchefu.

Pobjednik zadatka ulazi u novi Izazov šefa kuhinje, u kojemu će pokušati osvojiti imunitet, što je dosad uspjelo jedino Robertu, a za one najlošije slijedi neugodna kazna. Naime, najlošiji slastičari morat će se okušati u Stres testu, eliminacijskom izazovu, tako da ćemo već ove srijede saznati tko zauvijek napušta Masterchefovu kuhinju.
 

Srđana Jevtić