NOVO HIT ODREDIŠTE

Svi žele živjeti u Lisabonu: Brojna slavna imena preselila u portugalsku prijestolnicu

21.02.2018 u 11:11

Bionic
Reading

Nova Lara Croft pala je na šarm i ljubaznost portugalskog glavnog grada - Alicia Vikander se sa suprugom Michaelom Fassbenderom preselila u Lisabon, grad koji je u posljednje vrijeme sve popularniji među slavnima

Otkrila je to Vogueu sama Vikander koja krasi ožujsku naslovnicu slavnog časopisa.

Švedska oskarovka, rođena u Göteborgu, prošle se godine u listopadu vjenčala za irskog glumca Michaela Fassbendera, a kako su zbog svojih glumačkih karijera mjesecima odsutni i raštrkani po svijetu, zajedničke su trenutke odlučili provoditi u šarmantnom Lisabonu.

  • +8
Alicia Vikander i Michael Fassbender Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Fassbender je prošle godine za 14 milijuna kuna na jednoj od najboljih adresa portugalskog glavnog grada kupio kuću za koju se pretpostavljalo kako će svježim supružnicima služiti za odmor.

Luksuzna nekretnina smještena je u vrhunskoj lisabonskoj četvrti Alfama, s nje se pruža pogled na rijeku Tagus. Kuća posjeduje privatnu vrtnu terasu s bazenom i dio je stambenog kompleksa s više od 20 novih domova.

Holivudski par se upoznao 2014. na setu filma 'Svjetlo između oceana', u kojemu su glumili bračni par. Michaela ćemo uskoro ponovno gledati u ulozi Erika Lehnsherra / Magneta u filmu 'X-Men: Dark Phoenix' snimanom u Montrealu, dok će Alicia utjeloviti Laru Croft u novom nastavku 'Tomb Ridera' snimanog u Južnoafričkoj republici i Engleskoj.

Glumica je Lisabon u Vogueu usporedila s bruklinskom četvrti Williamsburg, no obzirom da ga je izabrala za svoj novi dom vjerojatno nije mislila na ozloglašenost, nego na izgled grada u kojemu su stara industrijska postrojenja preuređena u elegantne restorane trgovine.

Kraljica popa Madonna preselila se prošle godine s obitelji u Lisabon nakon što se njezin sin David Banda pridružio akademiji za mlade nogometnog kluba Benfica, a svoj dom u portugalskoj prijestolnici pronašli su i pjevač Ricky Martin, glumac John Malkovich, bivši nogometaš a danas glumac Eric Cantona, glumica Monica Bellucci, glazbenik Phil Collins, modni dizajner Christian Louboutin i tajkun Aga Khan IV.