U 74. GODINI

Preminuo zločesti dečko Hollywooda 80-ih, Jan-Michael Vincent

08.03.2019 u 23:00

Bionic
Reading

Zločesti dečko Hollywooda osamdesetih, Jan-Michael Vincent preminuo je 10. veljače u 74. godini, no njegova smrt tek sada je objavljena, doznaje portal TMZ

Većina ga pamti po ulogama u seriji 'Airwolf' i filmu 'Dan velikih valova' iz 1978., a portal TMZ navodi kako je Vincent preminuo nakon što je doživio srčani udar u bolnici prije gotovo mjesec dana, 10. veljače. Budući da se radilo o prirodnoj smrti, obdukcija nije rađena i Vincent je naknadno kremiran.

Vincent je svoju posljednju ulogu imao još 2002. godine u filmu 'White Boy', no iza sebe je imao dugu i uspješnu karijeru na televiziji i filmu. Upravo ga je spomenuta CBS-ova serija 'Airwolf' katapultirala u zvjezdanu orbitu. Zahvaljujući ulozi Stringfellow Hawkea Vincet je osamdeset bio najplaćeniji televizijski glumac sa zaradom od 200 tisuća dolara po epizodi.

Rođen u Denveru, glumom se počeo baviti kasnih šezdesetih, a već je jednom od prvih uloga, u filmu ‘The Undefeated’, dobio priliku stati uz dotadašnje filmske velikane Johna Waynea i Rocka Hudsona.

Usprkos njegovu šarmantnom izgledu, glumac je na vrhuncu slave imao velikih problema s kokainom, zbog čega je navodno i otkazano snimanje serije 'Airwolf'. Posljednjih je godina vodio bitku s alkoholom što je i sam priznao. Sedamdesetih je triput bio uhićen zbog posjedovanja kokaina, osamdesetih je dvaput završio na policiji zbog izgreda u klubovima, a devedesetih je sudjelovao u tri teške prometne nesreće. U sve tri je bio pod utjecajem alkohola.

Zbog infekcije koja je zahtijevala amputaciju desne noge skoro je preminuo 2012. godine.

  • +3
Jan-Michael Vincent Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia