Paulina Porizkova

Poznata manekenka čeka operaciju kuka: 'Barem znamo da dobro podnosiš bol'

26.01.2024 u 14:20

Bionic
Reading

Paulina Porizkova bila je prva srednjoeuropska manekenka koja se pojavila na naslovnoj strani izdanja Sports Illustrated kupaćih kostima, a sada je fotografijom u bikiniju najavila kako ide na operaciju koja će bitno popraviti kvalitetu njezinog života

Poznata manekenka koja je tijekom osamdesetih i devedesetih 'žarila i palila' modnom scenom sada je 58-godišnja ljepotica s ozbiljnijim zdravstvenim problemima. Paulina Porizkova na vlastitom je Instagram profilu objavila selfie iz bolnice podijelivši s pratiteljima vijest kako čeka operaciju.

Naime, kako govori Paulina, rođena je s kongenitalnom displazijom kukova, bolešću koja znači da zglob kuka nije u potpunosti formiran pri rođenju.

Tako je živjela čitav život, zbog čega joj je hrskavica u kukovima istrošena. Njezinim su nalazima doktori bili šokirani pa je operacija zakazana vrlo brzo kako bi se manekenku riješilo bolova.

'Barem znamo da dobro podnosiš bol', rekli su joj vidjevši njezine šokantne nalaze.

'Od bikinija do bolničkog šika... Ispostavilo se da sam rođena s urođenom displazijom kuka- i zbog toga mi je hrskavica u kukovima istrošena... Tri doktora koje sam posjetila su se povukla kada su vidjeli moje rendgenske snimke', rekla je u objavi na Instagramu dodavši kako je liječničko mišljenje da je besmisleno raditi jedan po jedan kuk.

Nasmiješenom fotografijom istaknula je kako ima podršku obitelji i mnoštva prijatelja koji joj donose juhe.

Prije operacije Paulina se sa svojim partnerom Jeffom Greensteinom uputila na odmor na Karibe, a kako kaže - bio je to posljednji odmor sa starim kukovima.

Objava Porizkove dobila je podršku njezinih slavnih prijateljica Brooke Shields i Helene Christensen koje su joj poželjele brz oporavak.

'Neće ti biti žao!!!! Odradi rehabilitaciju i bit ćeš kao nova!', napisala joj je Shields, a Christensen je dodala lijepe želje: 'Ovo će biti tako divno za tebe, nema više boli. Šaljem ljubav i snagu i iscjeliteljske moći.'

  • +2
Paulina Porizkova Izvor: Profimedia / Autor: GWUZD PAVEL / Česká editoriální fotografie / Profimedia