u ulozi glazbene ikone

Pogledajte kako se Timothée Chalamet pretvara u Boba Dylana

20.03.2024 u 15:01

Bionic
Reading

Proslavio se ulogom u drami 'Call Me By Your Name' iz 2017. godine, a u razdoblju od samo sedam godina postao je najtraženiji mladi glumac u Hollywoodu. Trenutno Timothée Chalamet snima 'A Complete Unknown' biografski film o Bobu Dylanu u režiji Jamesa Mangolda

Film se od prošlog vikenda snima u New Yorku te su objavljene prve fotografije sa snimanja na kojima se vidi kako 28-godišnji glumac izgleda u ulozi jednog od najvećih i najznačajnijih živućih umjetnika na svijetu.

Film prati Dylanov uspon na folk sceni u šezdesetim godinama prošlog stoljeća nakon njegovog preseljenja iz Minnesote u New York. Na prvim fotografijama sa snimanja Chalamet je odjeven je u traperice, otrcanu jaknu s kapom na glavi i šalom oko vrata, a u ruci nosi kofer s gitarom. I dok neke obožavatelje izgledom podsjeća na mlađahnog Roberta Allena Zimmermana, što je pravo ime Boba Dylana, drugi su razočarani.

'Izgleda kao da ide u Camp Rock', našalio se jedan Twitteraš, referirajući se na Disneyev film o glazbenom ljetnom kampu. Neki su ga usporedili s Fievelom, animiranim mišem u 'American Tail'.

  • +2
Timothée Chalamet kao Bob Dylan Izvor: Profimedia / Autor: SteveSands/NewYorkNewswire/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

'To je svojevrsno djelo o trenutku u ranim 60-ih u New Yorku kada 17-godišnji klinac sa 16 dolara u džepu stopira do New Yorka kako bi sreo Woodyja Guthrieja koji je u bolnici i umire od bolesti živaca', ispričao je Mangold prošle godine. Inače, Chalamet će sam pjevati u filmu i angažirao je iste vokalne trenere koji su radili s Austinom Butlerom u 'Elvisu'.

Uz njega glumačku postavu za 'A Complete Unknown' čine Elle Fanning kao Sylvie Russo, Monica Barbaro kao Joan Baez, Nick Offerman kao Alan Lomax i Boyd Holbrook kao Johnny Cash. Edward Norton dobio je u ulogu Petea Seegera nakon što je odgoda početka snimanja dovela do odustajanja Benedicta Cumberbatcha.