16. ožujka

Osvojite ulaznice za proslavu 25. godišnjice kultnog Kontrapunkta u Petom Kupeu

13.03.2024 u 15:00

Bionic
Reading

Za ovu je priliku Eddy Ramich pozvao pripadnike aktualne house scene koji bi danas činili zvuk Kontrapunkta

Kontrapunkt je tehnika kombiniranja i usklađivanja dviju ili više istodobnih glazbenih linija koje su melodijski i ritmički samostalne. Upravo stoga, bio je to naziv kultne klupske večeri koju su 1999. pokrenuli Eddy Ramich i Zvonimir Dusper Dus.

Eddy Ramich - Kana’s Groove Izvor: Društvene mreže

Iako je sve počelo s houseom, Kontrapunkt je bio drukčiji od tadašnjih house i techno mainstreama. Azymuth, Gilles Peterson, Jazzanova, Carl Craig, 4Hero i Kyoto Jazz Massive samo su neki u nizu svjetski cijenjenih izvođača koji su nastupali na redovnim večerima, ali i na četiri Kontrapunkt festivala.

Od početaka Kontrapunkta prošlo je točno 25 godina, a tu obljetnicu proslavit ćemo tulumom 16. ožujka u Petom Kupeu. Za ovu je priliku Eddy Ramich pozvao svoje prijatelje i suradnike s kojima često nastupa u Berlinu i na festivalima. Riječ je o pripadnicima aktualne house scene koji gaje zvuk kakav bi, po Eddyjevom mišljenju, danas činio Kontrapunkt.

Session Victim & Erobique - Good Intentions (Live at The Jazz Cafe) Izvor: Društvene mreže

U Peti Kupe se vraća Session Victim, razigrani dvojac koji šarmantno demonstrira nepoštivanje granica house glazbe te oslobađa neusporedivu energiju u svojim intenzivnim nastupima uživo i iza gramofona. Ovog puta nastupit će u live izdanju.

Lea Lisa - Something For The Dancers Izvor: Društvene mreže

Uz njih stiže i Lea Lisa, omiljena švicarska ovisnica o vinilu koja već gotovo tri desetljeća oduševljava svojim diggerskim arsenalom od emotivnog i toplog deep housea do snažnog techna. Iz Berlina, pak, dolazi Hazy Pockets, zabavni eklektični DJ s raznolikim funky-disco-acid house repertoarom.

Hazy Pockets Liebe auf den 1. Tanz Season Opening Izvor: Društvene mreže

Sve će ih povezati Eddy Ramich kojeg zbog berlinskog prebivališta rjeđe čujemo u ovim krajevima. No Eddy je vrlo aktivan na berlinskoj house sceni te uz brojne nastupe upravo priprema svoj novi album. Najavljuje ga i ovim okupljanjem te podsjećanjem na slavne dane Kontrapunkta.

Za dobro raspoloženje brine se i Jack koji podržava Peti Kupe na stageu, u backstageu i na šankovima kluba.

Ulaznice su dostupne putem poveznice: www.entrio.hr/event/25-years-of-kontrapunkt-wsession-victim-lea-lisa-hazy-pockets-eddy-17677

Čitateljima tportala darujemo 2x2 ulaznice za 25 Years of Kontrapunkt w/Session Victim, Lea Lisa, Hazy Pockets, Eddy (16.03.2024., Peti kupe, Zagreb). Dobitnici su Lada Lozančić i Slobodanka Miškulin.