dobila 10 kilograma

Matija Vuica iskreno podijelila svoje iskustvo s menopauzom

06.10.2023 u 13:06

Bionic
Reading

Jedna od naših najcjenjenijih dizajnerica na nedavnom je panelu priznala da se i ne sjeća svih simptoma menopauze, no otkrila je u tom razdoblju dobila 10 kilograma koje je uspjela skinuti promijenivši prehrambene navike

Matija Vuica sudjelovala je na panelu Bliss Talk: Kako preŽIVJETI menopauzu, a uz voditeljicu Editu Misirić Vrknjan te stručnjake ginekologa prim.dr.sc. Ivana Bolanču te profesoricu psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i seksualnu terapeutkinju dr.sc. Tanju Jurin progovorila je o vlastitom iskustvu.

Da je menopauzu lakše 'preživjeti' istaknula je dr. Jurin uz opasku da razdoblje menopauze nije samo razdoblje promjene ženskog tijela, već i razdoblje u kojem se najčešće događaju i neke životne promjene poput one da djeca napuštaju obiteljski dom, što mnogim majkama pada teško.

Iskustvo menopauze koju je proživljavala u pedesetima podijelila je i Matija Vuica koja je iskreno priznala da se ne sjeća cijelog razdoblja, no da su joj neke stvari ipak ucrtane u sjećanje.

'Znala sam imati valunge i sama sam sebi govorila: Maši, Matija, maši i nosi maramice. Spavala sam godinu dana pred televizorom u dnevnom boravku jer sam imala sindrom nemirnih nogu pa da ne smetam Juri, a ionako volim spavati dok gledam film', rekla je Vuica o promjeni koju je proživljavala sa svojim dugogodišnjim partnerom Juricom Popovićem.

Iako uvijek spremna za 'girl power' momente, ovaj put Vuica je odlučila ne dijeliti svoju priču s prijateljicama jer nije htjela isticati menopauzu kao neko grozno stanje.

Međutim, istaknula je da je u tom razdoblju 'nakupila' deset kilograma, što je odlučila regulirati promjenom prehrane, prenosi Story.

'U to vrijeme prestala sam pušiti i dobila sam 10 kilograma. Jedno jutro stala sam pred ogledalo i sebi rekla: Matija, sad ćeš zavezati ta usta. Od sada ćeš jesti šleper jabuka i vrlo brzo kilogrami su se istopili pa smatram da je ravnoteža mentalnog i fizičkog zdravlja bitna', prisjetila se Vuica.

roza nije 'out'

Poznata lica plijenila pozornost u efektnim stajlinzima na zagrebačkoj špici

Pogledaj galeriju