UOČI PREMIJERE

Volvo pokazao prvu sliku potpuno novog EM90: Prvi potpuno električni premium MPV

24.08.2023 u 11:43

Bionic
Reading

Zanimljivo, jer Volvo u svojoj povijesti nikada niti nije imao neko takvo vozilo. U njihovom portfelju dosad su dominirale limuzine, jedan hatchback, poneki coupéi, karavani ili crossover/SUV vozila

Iako je trend prodaje višenamjenskih ili MPV vozila posljednjih godina u dramatičnom padu, nauštrb praktičnijih SUV vozila, švedski proizvođač Volvo Cars čini se ipak ima drugačije planove. Naime, danas su službeno osvanule prva slika i prvi video novog Volva EM90, koji je označen i kao prvi potpuno električni premium MPV.

Ovaj novi model će preuzeti vodstvo od novih, nedavno predstavljenih, SUV vozila Volvo EX30 i Volvo EX90 u usvajanju minimalističke, ali materijalom bogate kabine nabijene tehnologijom koja uvelike zauzima prostor, udobnost i povezanost.

Zanimljivo, jer Volvo u svojoj povijesti nikada niti nije imao neko takvo vozilo. U njihovom portfelju dosad su dominirale limuzine, jedan hatchback, poneki coupéi, karavani ili crossover/SUV vozila.

Sam Volvo započinje svoju kampanju za novi model riječima 'zamislite pokretni prostor u kojem možete biti samo vi. Mjesto gdje se možete povezati sa svojim najdražima, stvarati, opuštati, raditi ili samo razmišljati.'

Volvo EM90: najavni video Izvor: Promo fotografije / Autor: Volvo Cars

I nastavlja: 'Volvo EM90 je naš prvi potpuno električni premium MPV i dizajniran je za vas da maksimalno iskoristite vrijeme provedeno u automobilu, poput skandinavske dnevne sobe u pokretu. Novi EM90 ne dopušta vam samo putovanje od A do B – on stvara prostor za Vaš život.'

Volvo EM90 Izvor: Promo fotografije / Autor: Volvo Cars

Britanski Autocar ide i dalje u svojim promišljanjima. Pa tako kažu da iako nije službeno potvrđeno, očekuje se da će EM90 biti blizak srodnik novog 009 marke Zeekr - luksuznog MPV-a sa šest sjedala s uvjerljivom statistikom performansi i privlačnim stilom.

Zekr 009 je baziran na istoj Geely Group SEA platformi kao i Volvo EX30, baš kao i novi Smart #1 i razna druga električna vozila s kineskog tržišta drugih marki u vlasništvu Geelyja – a očekuje se da će EM90 slijediti taj primjer.

Volvo je također objavio kako će EM90 imati svoju globalnu premijeru 12. studenog 2023. Prednarudžbe će početi za kupce u Kini na isti datum. Naravno, u nadolazećim mjesecima Volvo će otkriti puno više detalja oko ovog potpuno novog automobila.