KRČKA SE NA AKTUALCU

HDZ bez pitanja Bandiću, SDP misli da se nešto događa

01.12.2015 u 10:43

  • +6

Rasprava o proračunu grada za 2016. godinu na 34. sjednici Gradske skupštine

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Bionic
Reading

Kad bi aktualni sat sjednice zagrebačke gradske skupštine bio lakmus papir za ono što se događa iza kulisa oko sklapanja dogovora za formiranje većine na državnoj razini, zasigurno bi pokazao da je HDZ postigao dogovor s Milanom Bandićem o obostranoj potpori

U 34 sjednice u ovom sazivu Skupštine današnji aktualac bio je s najmanje pitanja, tek devet, i većinu su postavili SDP-ovci.

Zastupnici HDZ-a odlučili su šutjeti i ponašati se kao da u Zagrebu nitko nema nikakvih problema. Čak ni branitelji koji su HDZ-ovcima uvijek u ustima na sjednicama Skupštine.

Da je pitanja malo, primijetio je i šef zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić kojeg je gradonačelnik uoči sjednice onako očinski tapšao po vratu kao da mu govori 'Bero, ne brini, bit će sve u redu'.

'Ne znam zašto je najmanje pitanja. Možda se nešto događa, vidjet ćemo', kazao je Bernardić prije no što je postavio pitanje aludirajući na mogućnost da su HDZ i Bandić postigli dogovor.

Šefa zagrebačkog SDP-a zanimalo je što je s projektom kampa Hrvatskog nogometnog saveza na Sveticama i zašto radovi nisu počeli.

'Drago mi je što pokazujete interes za projekt koji ste zdušno podržavali, kao što ste podržavali i Cvjetni prolaz u kojem se danas parkirate ili fontane ispred kojih se slikate kada se netko ženi', cinično je podbadao Bernardića Bandić dodavši na kraju da će radovi na kampu početi kada se završi bazen koncem ožujka 2016. godine.

Zvanu Brumnića (SDP) zanimalo je što je s održavanjem novoizgrađene škole i vrtića na Vrbanima, a otvorilo se i pitanje Ekonomske škole u Medulićevoj u kojoj sa stropova otpada žbuka.

'Imamo spor s Tehnikom na Vrbanima, ja sam dao nalog da se pitanje održavanja riješi i da onda to fakturiramo Tehnici', kazao je Bandić dodavši da im je još aktualna Vlada uzela 300 milijuna kuna decentraliziranih sredstava od kojih je dio namijenjen za školstvo te da sada nema novca.

'Vratite nam barem pola. Dio smo dobili na sudu, dobit ćemo i ostalo. Ako stari bude i novi premijer, neka nam vrati pare pa ćemo sanirati', istaknuo je Bandić.

Većinu svojih pitanja SDP-ovci su potkrepljivali slajdovima što je novost u njihovim dosadašnjim nastupima, pa je tako Dan Špicer pokazao stanje u nekim ulicama u Brezovici što je Bandića izulo iz cipela.

'Vi meni kažete kakvo je stanje tamo, pa ja sam bio 28 puta tamo. Vidim ja kako ste vi to zamislili; donijeli biste slajd i onda bih ja odmah trebao poslati strojeve da to asfaltiraju. Postoje procedure i stepenice kako se to radi', čitao je bukvicu Bandić.

Dominik Etlinger (SDP) ustvrdio je da dio građana plaća pročistač za vodu iako na nj nije spojen, na što mu je gradonačelnik poručio da se bolje informira po tom pitanju jer to, kako je rekao, nije istina i da će plaćati tek kad budu što bi se trebalo dogoditi iduće godine.

Upitan zašto je HDZ šutio na aktualcu Mario Župan kazao je 'da da nisu postavljali pitanja, jer imaju konkretne stvari u raspravama o proračunu i drugim temama'. Da prokomentira HDZ-ovu nakon aktualca zamoljen je i Bandić koji je samo kratko dobacio da su 'možda naučili da pitanjima samo gradonačelniku rade PR pa zato ne pitaju, a ostali to još nisu naučili'.