ŠEF PLENKOVIĆEVA UREDA

[FOTO/VIDEO] Frka Petešić brani se od optužbi da je ubrzao obnovu svog stana: Moj stan nije prvi obnovljen, ne znam detalje, pitajte suvlasnike

18.01.2022 u 13:43

Bionic
Reading

Nakon što je Nacional objavio da je stan od 96 kvadrata u samom centru Zagreba u vlasništvu države koji koristi predstojnik Ureda predsjednika Vlade Andreja Plenkovića Zvonimir Frka Petešić, ekspresno obnovljen nakon zagrebačkog potresa 2020., o svemu se oglasio i predstojnik ureda

'Nije točno da je stan prvi obnovljen. Nakon potresa u Zagrebu u zgradi u kojoj živim suvlasnici su se okupili, zahvaljujući okolnosti da je jedan od suvlasnika bračni par Ćurić koji je građevinar, koji je okupio stanare da krenu u konstrukcijsku obnovu. Jedan od stanova je u vlasništvu Državnih nekretnina i oni su uključili i njih kao suvlasnika kako bi mogli krenuti u cjelovitu obnovu', kazao je Frka Petešić.

'Ja nisam vlasnik stana, nisam u tome sudjelovao i nisam ni mogao sudjelovati', kazao je.

Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic

'Bez uključivanja Državnih nekretnina kao jednog od suvlasnika obnova zgrade ne bi bila moguća', dodao je.

Kazao je da se u obnovu njegovog stana nije išlo prije inicijative ostalih suvlasnika.

'U zgradi u kojoj živim nekoliko stanova je krenulo u obnovu prije nego što je obnovljen moj stan. Suvlasnici su sami odabrali izvođača', kazao je.

'Znam da su suvlasnici sami pronašli izvođača radova, a što se tiče stana u kojem živim, doznao sam da su Države nekretnine imale podizvođača', rekao je, dodajući da ne zna detalje.

Zagreb: Predstojnik Ureda premijera Zvonimir Frka Petešić dao je izjavu o obnovi stana Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic/PIXSELL

Kazao je i da nije urigirao ni kod koga da se što prije krene u obnovu. Ponovio je da je on najmoprimac, a ne vlasnik i da se nije bavio obnovom te da ne zna detalje o obnovi zgrade.

'Suvlasnici su se već 2. travnja sastali i dogovorili se da krenu zajedno u obnovu', naveo je.

Komentirao je i po kojem pravnom okviru su Državne nekretnine počele obnovu prije donošenja zakona, navodeći ponovno da ne zna detalje. 'Oni su pronašli izvođača radova, ali mislim da je najbolje da pitate vlasnike, suvlasnike koji su sve to vodili. Doista, ne znam detalje', rekao je Frka Petešić.

Nakon što je Zagreb 22. ožujka 2020. pogodio snažan potres, u većem dijelu stana koji koristi predstojnik Ureda predsjednika Vlade Andreja Plenkovića Zvonimir Frka Petešić nije se moglo živjeti zbog oštećenja. Riječ je o državnom stanu od 96 kvadrata na trećem katu zgrade u samom centru Zagreba, a njime upravlja tvrtka Državne nekretnine. S obzirom na to da je tvrtka u kratkom roku raspisala jednostavnu nabavu, Plenkovićev predstojnik, prema pisanju Nacionala, nije morao dugo čekati na obnovu.