DEKAN PODNIO OSTAVKU

Župan Miletić: Pavelićeve izjave su izrazito opasne i štetne, pozivam građane Istre da se cijepe

29.06.2021 u 20:08

Bionic
Reading

Dekan Medicinskog fakulteta u Puli Krešimir Pavelić u utorak je podnio ostavku zbog posljednjih istupa u kojim se protivi cijepljenju, potvrdio je rektor pulskog Sveučilišta Alfio Barbieri, a župan Boris Miletić je Pavelićeve izjave ocijenio izrazito opasnima, štetnima i neprihvatljivima

Krešimir Pavelić od utorka više nije dekan Medicinskog fakulteta u Puli jer je podnio ostavku, potvrdio je Hini dekan sveučilišta "Juraj Dobrila" Alfio Barbieri uz objašenjene da je do toga došlo zbog posljednjih istupa dr. Pavelića u kojem se protivi cijepljenju protiv covida-19 zbog kojih je bio prigrljen od tzv. antivakserske zajednice.

Na izjave sada već bivšeg dekana Medicinskog fakulteta u Puli dr. Krešimira Pavelića o cijepljenju reagirao je i istarski župna Boris Miletić.

"U proteklih više od godinu dana svjedoci smo teške zdravstvene, a posljedično i gospodarske krize koju je uzrokovala pandemija COVID-19, koja je zahvatila čitav svijet i čiji se kraj nažalost još ne nazire. Cijelo vrijeme Istarska županija, naši gradovi i općine sa županijskim Stožerom Civilne zaštite na čelu, uspješno su se nosili sa situacijom, kako bi u prvome redu zaštitili naše građane, a onda i naše goste. Pravodobne i odlučne, ali striktne mjere, kao i odgovornost stanovništva Istre, osigurali su nam povoljnu epidemiološku sliku pa je u jednom trenutku Istra bila jedina tzv. „zelena“ regija na svijetu, podsjetio je Miletić.

Zbog svega navedenog, kako ističe istarski župan, izjave gospodina Krešimira Pavelića su izrazito opasne i štetne, te apsolutno neprihvatljive! I ovim putem pozivam građane Istre da se cijepe te time zaštite sebe i druge, a kako bi naša županija i dalje bila pri samome vrhu po procijepljenosti u Hrvatskoj. I ne zaboravimo da je cijepljenje kao javnozdravstvena mjera je najveći medicinski uspjeh 20. stoljeća“, poručio je Miletić.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs danas je ocijenio kako je dekan Krešimir Pavelić neoprezno u javnosti iznio stajalište o cenzuri istine o cjepivu, te poručio da ne opravdava njegov istup. Neoprezno je u javnosti iznio svoj stav o cijepljenju. To je predmet za znanstvenu raspravu, a ne za javno predavanje, komentirao je Fuchs Pavelićevo predavanje o navodnim komplikacijama cjepiva koje se skrivaju od javnosti. Pavelić je cjepivo povezao s teorijom zavjere na okruglom stolu o cijepljenju protiv koronavirusa, te istaknuo da se istina cenzurira.