kratko preko granice

Zoran Mamić vratio se u Hrvatsku i objasnio zašto je išao u BiH: 'Prešli smo granicu, sad smo već kod Splita...'

24.03.2021 u 09:56

Bionic
Reading

Zoran Mamić, bivši trener Dinama pravomoćno osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog izvlačenja novca iz kluba, u srijedu ujutro vratio se u Hrvatsku

'Već smo se vratili. Prešli smo granicu, sad smo već kod Splita', rekao je u telefonskom razgovoru za Jutarnji list Zoran Mamić koji je jučer otišao u BiH.

Za N1 televiziju, pak, rekao je kako je u BiH otišao vidjeti brata Zdravka.

'Prvo, išao sam jučer nakon ročišta, da razjasnimo zašto sam išao preko Bosanskog Broda, zato što sam išao iz Osijeka, a išao sam iz razloga da posjetim brata, jer ga nisam vidio više od sedam mjeseci. Išao sam sada, dok imam priliku, dok se procedura sva ne sprovede, išao sam brata vidjeti i sad sam već u Hrvatskoj na povratku kući', rekao je za N1 i dodao kako je još uvijek slobodan čovjek te da može ići gdje hoće 'dok se ne steknu svi preduvjeti da ide na odsluženje kazne'.

Na pitanje planira li ponovno ići u BiH, nije dao konkretan odgovor.

'O tom potom, teško mi je sad odgovoriti na to pitanje, sada mogu putovati i završavati stvari, naravno da trebam napraviti preduvjete da bih mogao ići služiti kaznu da se pobrinem za obitelj, za djecu, za unuku, za mamu, ima dovoljno posla', rekao je Zoran Mamić.

Budući da je Zoran Mamić pravomoćno osuđen, u Hrvatskoj se u utorak postavljalo pitanje hoće li se Mamić vratiti ili ostati u BiH, kao što je to učinio njegov brat Zdravko Mamić. Budući da Mamiću Županijski sud u Zagrebu još nije poslao poziv za izdržavanje zatvorske kazne, on je i dalje slobodan čovjek te nije bilo nikakvih zapreka da otputuje u susjednu državu.

Mamićevi odvjetnici još su jučer medijima rekli kako će se on vratiti u državu, a Mamić je prije nekoliko dana u intervjuu rekao kako on ne bježi nikud te da će, ako bude potrebno, ostati u Hrvatskoj i odslužiti kaznu zatvora.