UŠTEDA 27 POSTO

Zmajlović seli u nove urede za 4,83 milijuna kuna godišnje

11.12.2013 u 19:48

Bionic
Reading

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Državni zavod za zaštitu prirode (DZZP), Agencija za zaštitu okoliša (AZO) i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) planiraju se uskoro preseliti u Zagrebtower u Radničkoj cesti, u zajednički prostor od 9.400 četvornih metara

Glasnogovornica Ministarstva Dijana Sušac rekla je kako je ponuda za Zagrebtower 8,03 eura po četvornom metru bila najpovoljnija od sedam ponuda koje su dobili. Rekla je da će zakup prostora i troškovi režija državu godišnje stajati 4,83 milijuna kuna, što je ušteda od 27 posto.

Sušac je rekla kako sada Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, DZZP, AZO i FZOEU djeluju na 11 lokacija u gotovo identičnom broju kvadrata, ali je država vlasnik 40 posto prostora. Troškovi zakupa u novom prostoru bit će veći ali uštede će se ostvariti na troškovima režija.

Rekla je da su se odlučili na zakup privatnog prostora jer im je Državni ured za upravljanje državnom imovinom rekao da država nema takve velike prostorne kapacitete.

Preseljenje Ministarstva i agencija značit će oslobađanja prostora za Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja koje će moći koristiti susjednu, sadašnju zgradu Ministarstva zaštite okoliša i prirode u Ulici Republike Austrije, dok bi u državne prostorije Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na Ksaveru Ministarstvo obrta i poduzetništva moglo useliti svoje institucije BICRO i HAMAG, za koje sada plaća najam.