OBRAČUN NA FACEBOOKU

Zmajlović: Prevara ima svoje ime i prezime

27.12.2017 u 21:38

Bionic
Reading

Mihael Zmajlović (SDP) koji je u srijedu smijenjen s mjesta predsjednika Županijske skupštine Zagrebačke županije, na Facebooku je progovorio o 'sramotnoj krađi mandata' i poručio: Prevara ima svoje ime i prezime

'Ne radi se ovdje o smjeni predsjednika skupštine, radi se o sramotnoj krađi mandata. Tri osobe sa naše zajedničke liste prevarile su i pokrale ljude koji su glasali za nas, svoje sugrađane, susjede...Ta prevara ima svoje ime i prezime: Jasminka Mataušić (bivša HSS-ova vijećnica), Dijana Širanović (HNS) i Zlatko Hržić (HNS)', napisao je i javno imenovao krivce za svoju smjenu.

Podsjetimo, nakon što je 19. prosinca prihvaćen prijedlog nove većine u skupštini Zagrebačke županije da se u dnevni red uvrste razrješenja predsjednika i potpredsjednice Skupštine te imenovanje novih te je sjednica potom prekinuta u srijedu je nastavljena.

Na dužnost je umjesto Zmajlovića izabran HDZ-ov Damir Mikuljan.Za Mikuljana je od 51 vijećnika glasovalo njih 26, a 25 je bilo protiv.

Po hitnom je postupku razriješen i potpredsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Vladimir Bregović (HDZ), a na tu funkciju izabran je Zvonko Kunić (BM 365).

  • +3
Mihael Zmajlović i Krešo Beljak Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic / CROPIX

Vlado Horina (HSS) upozorio je prije smjene Zmajlovića kako je pravo demokratske većine da bira i smjenjuje ljude, ali nova većina stvorena je umjetno i na nekorektan način, te je upitno kako će funkcionirati.

'Ovo nisu bila legitimna demokratska sredstva', ustvrdio je Horina dodavši kako bi sve bilo normalno da nije bilo prelaska iz jedne liste u sadašnju većinu. Podsjetio je kako je Jasminka Mataušić svoj mandat dobila na listi SDP-a a sada se, kao neovisna zastupnica, priklonila HDZ-ovoj većini.