dobio dozvolu zatvorske uprave

Zloglasni ubojica Srđan Mlađan oženio se u zatvoru

24.10.2019 u 10:34

Bionic
Reading

Zloglasni ubojica Srđan Mlađan, koji u Lepoglavi služi kaznu od 27 godina zbog tri ubojstva i razbojništva, oženio se u zatvoru ovaj tjedan

Jedan od najpoznatijih osuđenika u Hrvatskoj, 38-godišnji Srđan Mlađan, u utorak se oženio u kaznionici u Lepoglavi, u kojoj služi dugogodišnju zatvorsku kaznu zbog višestrukog ubojstva, objavio je Jutarnji list.

Oženio je 20-godišnju Zagrepčanku s kojom se prethodno duže vrijeme dopisivao, a na vjenčanju ju je vidio prvi put. Namjeru sklapanja braka morao je prethodno najaviti zatvorskoj upravi pa je poslije dobivanja odobrenja formalnost vjenčanja obavljena u utorak, a svjedoci su bili dvojica osuđenika koje je Mlađan odabrao.

Srđan Mlađan služi zatvorsku kaznu zbog ubojstva, a svoj je krvavi pohod počeo 2. siječnja 1998., kada je kao 16-godišnjak u Sisku ubio vršnjakinju Elizabetu Šubić. Mjesec dana kasnije, 7. veljače, ubio je umirovljenika Petra Jančića.

Srđan Mlađan Izvor: Cropix / Autor: Martina Popovčić

Za ta je dva ubojstva osuđen na 12 godina zatvora, a u veljači 2002., za vrijeme odsluženja kazne u Požegi, nije se vratio s prvog slobodnog vikenda koji je dobio zbog dobrog vladanja. Opljačkao je banku u zagrebačkoj Zvonimirovoj ulici, a dok je bježao, ubio je policajca Milenka Vranjkovića Kinga te je zatim oteo tročlanu obitelj. Nakon višesatne talačke drame predao se policiji te je od tada u zatvoru. Sveukupno je osuđen na 27 godina zatvora, a na slobodu bi poslije odsluženja kazne trebao izaći 2027. godine.