TOLIĆ TVRDI

ZET-u ne prijeti zapljena 79 novih tramvaja

09.09.2009 u 18:55

Bionic
Reading

Član Uprave Zagrebačkog holdinga i direktor Zagrebačkoga električnog tramvaja (ZET) Ivan Tolić na današnjoj je izvanrednoj konferenciji za novinare opovrgnuo napise u nekim medijima po kojima - zbog neplaćanja dviju mjesečnih rata (četiri milijuna eura) leasinga UniCredit Leasingu - ZET-u prijeti zapljena 79 novih tramvaja

Vidljivo uzbuđeni Tolić novinarima je pokazao današnju potvrdu UniCredit Leasinga po kojoj on od Zagrebačkog holdinga, tj. ZET-a nema nikakvih tražbina vezanih uz ugovor o nabavi 79 niskopodnih tramvaja na leasing. 'Nijedne lipe obveza prema UniCredit Leasingu nema', rekao je.

Tolić je istaknuo i da je UniCredit Leasing razočaran s ponašanjem tjednika 'Lider', koji je putem e-maila objavio da ZET-u prijeti zapljena 79 novih tramvaja te da je ta leasing kuća danas taj tjednik obavijestila o svojoj potvrdi o plaćenom leasingu.

Najavio je i zajedničku tužbu ZET-a i UniCredit Leasinga protiv 'Lidera' kojom će pokušati nadoknaditi učinjenu štetu. Direktor ZET-a ustvrdio je kako njega osobno i ZET u proteklih tjedan dana neprekidno napadaju 'nepoznati izvori koji plasiraju razne dezinformacije i poluinformacije'.

Istaknuo je da s kolegama čini sve kako bi ZET radio onako kako to dolikuje metropoli kakav je Zagreb te će to činiti i dalje. 'Dovoljno smo odgovorni da pratimo što europski gradovi čine u poboljšanju javnoga gradskog prijevoza', kazao je, dodajući da su dovoljno odgovorni i socijalni da svojim zaposlenicima redovito isplaćuju plaću. Plaća u ZET-u je svakog 10. u mjesecu i sutra će je dobiti svi zaposlenici, rekao je