na otoku šipanu

Željka Markić mora platiti kaznu zbog zida kojim je ogradila javni put koji je bespravno uzurpirala kako bi gradila vilu

31.01.2020 u 21:59

Bionic
Reading

Odlukom Upravnog suda u Splitu Željka Markić mora platiti 15.000 kuna kazne jer nije uklonila kameni zid i željezna vrata s javnog puta na otoku Šipanu koji je bespravno uzurpirala u sklopu izgradnje vile.

Tijekom postupka je kao dokaz kojim je pokušala dobit odluku u svoju korist priložila i izjavu don Slavka Grubišića, župnika iz Suđurđa na Šipanu koji je prije deset godina aktivno sudjelovao u prodaji nekretnine tvrtki “Sermon” d.o.o. čiji je vlasnik pokretačica inicijative “U ime obitelji”, javlja Slobodna Dalmacija.

Dubrovačka biskupija joj je 2010. godine prodala 4600 metara četvornih nekretnine i zemljišta za milijun i 140.000 kuna te je u sklopu rekonstrukcije i uređenja imanja javni put nelegalno pretvoren u privatni. Radilo se o starom mlinu i okolnom zemljištu koji je preuređen u skupocjenu vilu s bazenom i igralištem za mali nogomet.

Susjedi su se već tada javno žalili kako je Željka Markić bespravno zaposjela pristupni put nedaleko od njihove kuće, a radovi su trajali tri godine.

Vila se po uređenju nije iznajmljivala već se nagađalo da se u njoj skupljaju članovi katolička organizacija Opus Dei.