JOSIPOVIĆ OTVORIO CARNETOVU KONFERENCIJU

'Želio bih biti e-predsjednik'

  • Autor: Leo Nikolić
  • Zadnja izmjena 16.11.2010 08:45
  • Objavljeno 15.11.2010 u 22:08
Ivo Josipović

Ivo Josipović

Izvor: tportal.hr / Autor: Leo Nikolić

15. studenoga u 18 sati u hotelu Le Meridien Lav u Splitu svečano je otvorena 12. CARNetova korisnička konferencija - CUC 2010. Na svečanom otvorenju uz posebnog gosta, predsjednika Republike Makedonije Gjorgjea Ivanova, bili su i predsjednik RH Ivo Josipović, ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs i gradonačelnik Splita Željko Kerum

Nakon pozdravnih govora, na početku konferencije su Željko Kerum i ravnatelj CARNeta Zvonimir Stanić predstavili projekt e-Split. Split je prvi grad u Hrvatskoj u kojem je provedena, kako se duhovito izrazio Stanić, optifikacija, odnosno postavljanje optičke infrastrukture u gradu. U suradnji CARNeta i Grada Splita optičkom mrežom povezano je 112 ustanova CARNeta i 158 ustanova Grada Splita, pa će tako sve te ustanove biti umrežene u jedinstveni računalno-komunikacijski sustav najnovije generacije. Optička mreža se počela postavljati u travnju 2009. i završena je u svibnju 2010.

Prisutnima se obratio i splitski gradonačelnik, koji je istaknuo važnost ovakvog projekta za Split te bržu i učinkovitiju gradsku upravu.

Skup je pozdravio i Radovan Fuchs, a konferenciju je proglasio otvorenom predsjednik Ivo Josipović. On je istaknuo da bi želio biti e-predsjednik suvremene države te napomenuo da je odlična internetska stranica koju je imao na predsjedničkim izborima uvelike zaslužna za njegov izborni uspjeh. Naglasio je neophodnost informatičkog osuvremenjivanja u državnoj upravi.

Nakon otvorenja, predsjednik Republike Makedonije Gjorgje Ivanov je održao predavanje pod naslovom 'Utjecaj ICT-a na razvoj gospodarstva, društva i obrazovanja u zemljama u razvoju'. Skup u hotelu Le Meridien Lav će trajati do 17. studenoga.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi