okolica bahmuta

Zelenski posjetio vojnike na istočnom bojištu

14.08.2023 u 21:03

Bionic
Reading

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je u ponedjeljak da je posjetio istočno bojište, gdje se sastao s ukrajinskim vojnicima koji su uz velike napore oslobodili od Rusa okolicu grada Bahmuta razorenog u ratu

"Posjetio sam (...) bojne koje izvršavaju borbene zadaće" u okolici Donecka, "razgovarali smo sa zapovjednikom o problemima na koje nailaze vojnici i o prijedlozima za njihovo rješavanje", napisao je na Telegramu.

Zelenski je svoje poruke popratio videosnimkama na kojima se rukuje s vojnicima iz raznih postrojba i razgovara s njima na nepoznatom mjestu.

Ukrajina je u ponedjeljak rekla da polagano napreduje u teškoj protuofenzivi koju je počela prije više od dva mjeseca kako bi oslobodila sva područja pod ruskom okupacijom.

Na X-u (bivšem Twitteru) Zelenski je zahvalio Sjedinjenim Državama "na novom paketu vojne pomoći vrijednom 200 milijuna dolara".

U Bahmutu, na istoku, snage Moskve su sada u poziciji da odbijaju napade, pošto su ga u svibnju zauzele nakon višemjesečnih krvavih borba.

No Kijev nailazi na teškoće nešto sjevernije, blizu Kupjanska, a ruski predsjednik Vladimir Putin često ističe da je ukrajinska protuofenziva propala.