SUĐENJE U OSIJEKU

[VIDEO] Mamić pozvao bivšeg šefa osječkog suda na klupu za svjedoke: Ovo je montirani proces!

16.04.2018 u 10:53

Bionic
Reading

U sudnicu osječkog Županijskog suda nakon sedam i pol mjeseci vratio se Zdravko Mamić. S optuženičke klupe udaljio ga je do okončanja dokaznog postupka predsjednik sudskog vijeća Darko Krušlin zbog ispada na gotovo svakoj raspravi do tada

Posljednji put u sudnici osječkog Županijskog suda optuženi Zdravko Mamić sjedio je 1. rujna prošle godine. Zbog ispada tijekom ispitivanja svjedoka Dejana Lovrena sudac ga je udaljio iz sudnice do okončanja dokaznog postupka.

Suđenje je nastavljeno danas upozorenjem suca: 'Upozoravam vas na red i mir u sudnici.'

Mamiću su predočeni dokazi izvedeni tijekom tih gotovo osam mjeseci.

Nakon čitanja dokaza, Zdravko Mamić je zamolio suca: 'Nisam bio prisutan, a imam samo četiri svjedoka. Profesor Mijoč, ekonomski ekspert Ivan Čevizović iz Zagreba i Sanja Đak, Dinamova revizorica te Ninoslav Ljubojević, bivši predsjednik osječkog Županijskog suda kako bi dokazao da se radi o politički montiranom procesu jer je osobno sudjelovao u potvrđivanju optužnice za radnje koje su istovjetne koje sam s njim osobno dogovarao u vezi transfernog obeštećenja između NK Dinama i njegova sina, tu na ovom sudu', rekao je Mamić.

Braći Zdravku i Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću te porezniku Milanu Pernaru sudi se za izvlačenje najmanje 116 milijuna kuna iz Dinama, za koliko je, prema tvrdnjama USKOK-a, taj klub oštećen.

  • +4
Zdravko Mamić na suđenju u Osijeku Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL