bujični val

Zbrajaju se štete nakon poplave u dolini Kupe u Gorskom kotaru; stanovnici vape za financijskom injekcijom

19.09.2022 u 12:46

Bionic
Reading

Štete nakon poplave u dolini Kupe u Gorskom kotaru još se zbrajaju, a Primorsko-goranska županija će pomoći, posebice gradovima i općinama kojima bude potrebna financijska potpora za oštećene lokalne ceste, rekao je u ponedjeljak zamjenik župana Petar Mamula

Mamula je na redovnoj konferenciji za novinare u županijskoj upravi rekao da je bujična poplava, odnosno bujični val nakon gornjeg toka Kupe prošao nizvodno, čineći probleme u Karlovcu, Sisku i Petrinji, a da se u Gorskom kotaru zbrajaju štete na objektima i nerazvrstanim cestama.

U nastavku je istaknuo da će županija lokalnim jedinicama, ponajprije u Gorskom kotaru, pomoći i sa subvencioniranjem javnog prijevoza, s 2,5 milijuna kuna.

Pojasnio je da županije, nakon zakonskih izmjena, nastoje iznaći način financiranja te usluge te da su se sada, dok još nisu raspisani natječaji za odabir pružatelja usluga, javile poteškoće, ponajprije u Gorskom kotaru gdje prijevoznici ne ostvaruju dovoljno prihoda od prijevoza.

Predsjednik Županijske skupštine Marko Boras Mandić najavio je potom 12. sjednicu Županijske skupštine, koja će biti održana 22. rujna u Ravnoj Gori, prvi put na području Gorskog kotara.

Na sjednici će biti predstavljene aktivnosti Županije s ciljem poticanja razvoja Gorskog kotara te informacije o Master planu turističkog razvoja Gorskog kotara.

  • +17
Poplavljeni Brodarci Izvor: Cropix / Autor: Robert Fajt

Vijećnici će razmatrati Program rada Savjeta mladih za 2023. te Prijedlog odluke o imenovanju županijskog Stručnog povjerenstva za koncesije na pomorskom dobru i druge teme.