hak izvještava

Zbog vjetra zatvoreni Paški most i A1 Sv. Rok-Posedarje

21.05.2020 u 07:23

Bionic
Reading

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su Paški most i dionica autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje, a obilazak je državnom cestom DC27 Karin-Obrovac-Gračac, izvijestio je u četvrtak ujutro Hrvatski autoklub (HAK)

Samo za osobna vozila otvorene su: A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54), Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene. U prekidu su trajektna linija Prizna-Žigljen, katamaranska linija Rijeka-Rab-Novalja, brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak.  Jadrolinija početak plovidbe na komercijalnim brzobrodskim linijama Dubrovnik-Korčula-Hvar-Bol i Split-Hvar odgađa na 19. lipnja 2020. godine. Privremeno se obustavlja plovidba državne trajektne linije Sumartin-Makarska i obratno te se reducira broj polazaka na državnoj trajektnoj liniji Supetar – Split i obratno.

Na graničnom prialzu Macelj (Gruškovje) čekanja na ulaz u Hrvatsku za osobna vozila su do 2 sata. Na ostalim GP nema dužih čekanja.

Zbog radova na autocesti kod Goričana promet se preusmjerava preko čvora Goričan i dalje obilaznim pravcem na stari GP Goričan (obilazni pravac: čvor Goričan-ŽC2026-DC3-stari GP Goričan).