hak ponovno upozorava

Zbog sustavnih kontrola čekanja na graničnim prijelazima

17.04.2017 u 11:35

Bionic
Reading

Zbog sustavnih graničnih kontrola koje su u tijeku na svim graničnim prijelazima zabilježena su čekanja, na ponekima i duža, a vozače se upozorava da prije polaska na put provjere svoje dokumente te da budu strpljivi i slijede upute granične policije, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski auto-klub (HAK)

Povremeno je pojačan promet vozila na graničnim prijelazima, a čekanja su više od 30 minuta -  u oba smjera: Kaštel, Rupa; na ulasku: Županja, Slavonski Šamac, Slavonski Brod i Stara Gradiška; na izlasku - Pasjak, Bregana i Macelj.

 Radovi su na graničnim prijelazima: Županja u oba smjera i povremeno se vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa. Zbog radova na GP Slavonski Brod: smanjen je broj ulaza i izlaza.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

 Zbog bure, na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Karlobaga zabrana je prometa za: autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u Dalmaciji, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru i Lici. Mogući su odroni zemlje i kamenja. 

 Za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t danas, na Uskrsni ponedjeljak, je zabranjen promet na pojedinim dionicama državnih cesta u Istri i priobalju od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama kao i na državnoj cesti DC1 (Lička magistrala).