član mense

Zbog statusa o Vukovaru nastavnik dobio opomenu pred otkaz

11.06.2019 u 20:26

Bionic
Reading

Opomenu pred otkaz dobio je nastavnik informatike Marko Šolić iz zagrebačke Osnovne škole Matije Gupca koji je nakon posjeta Vukovaru na svojem Facebook profilu napisao: 'Marko Šolić osjeća se bolesno u gradu Vukovaru'

Nastavniku informatike koji je član Mense u Hrvatskoj izrečena je opomena pred otkaz jer je prije nekoliko dana na svojem Facebook profilu nakon posjeta Vukovaru napisao: 'Marko Šolić osjeća se bolesno u gradu Vukovaru'.

'Temeljem izvješća kolege, utvrđeno je da je Marko Šolić svoj tekst pisao za vrijeme radnoga vremena koje je provodio u autobusu u pratnji s učenicima. I zato što je radio neki drugi posao, a nije skrbio i brinuo o učenicima dobio je opomenu pred otkaz', rekla je za Večernji list ravnateljica mr. Ljiljana Klinger, ravnateljica OŠ Matije Gupca iz Zagreba o slučaju nastavnika informatike Marka Šolića.

Objasnila je kako je to ono što su na osnovi važećih formalno-pravnih procedura mogli učiniti te poslati poruku da učitelj treba biti usredotočen na dijete i skrbiti o sigurnosti učenika.

'Nastavnik Šolić trebao je s učenicima tijekom vožnje i tijekom putovanja obraćati pozornost na okružje i na sve ono što je posebnost terenske nastave, zašto djeca uopće i idu na terensku nastavu. Gospodin Šolić zanemario je svoju radnu obvezu i radi toga je dobio opomenu pred otkaz', objasnila ravnateljica.

Marko Šolić Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

U ovoj školi krajem 2017. vjeroučitelj Krešimir Bagarić snimljen je kako govori da bi neke hrvatske političare trebalo ubiti i hvali ratnog zločinca Ratka Mladića, nakon čega je dobio otkaz.