POSLJEDICE BLOKADE

Zbog seljačkog prosvjeda, Jarmina je prometno izolirana

14.03.2011 u 07:31

Bionic
Reading

'Zbog seljačkog prosvjeda, Jarmina je u blokadi. Nemam ništa protiv njihovog prosvjeda, ali neka to rade negdje drugdje', poručio je u ponedjeljak ujutro, nakon što su nezadovoljni seljaci ponovno blokirali prometnicu Vinkovci – Osijek, načelnik općine Jarmina Andrija Draganić

Seljaci su u ponedjeljak u sedam sati ponovno blokirali promet na silasku s vinkovačke obilaznice prema selu Jarmina, otvorivši tako peti prosvjedni dan, no ne gledaju svi sa simpatijama na aktivnosti Sindikata hrvatskih seljaka. „Jednostavno tražimo otvaranje ceste, jer je od petka nemoguće doći do Vinkovaca. Svoja prava mogu tražiti i na drugi način, a ne na štetu građana. Ovo više ne možemo izdržati“, upozorava načelnik Draganić.

U izjavi za tportal načelnik Draganić je potvrdio kako se sa zahtjevom za deblokadu ceste D-518, koja preko Jarmine, vodi od Vinkovaca do Osijeka već obratio policiji od koje očekuje pozitivan odgovor i omogućavanje nesmetanog prometovanja. Umjesto pet kilometara, koliko im treba do središta Vinkovaca, Jarminčani zbog blokade ceste moraju ići okolnim pravcima čime im put bude dulji i od 20 kilometara.

Traktori su ponovno na vinkovačkoj obilaznici kod Jarmine, ali i kod Gradišta, Bošnjaka te Ilače od ponedjeljka ujutro, a seljaci poručuju kako će blokada trajati 'sve dok im se netko iz Vlade ne javi i ne ponudi razgovor'. Seljaci propuštaju samo 'hitne slučajeve'.