posljedica sankcija

Zbog sankcija otpušteni djelatnici ruskog avioprijevoznika Aeroflota u Hrvatskoj

27.03.2022 u 20:04

Bionic
Reading

Ruski nacionalni avioprijevoznik, Aeroflot Airlines, već dugi niz godina u glavnom gradu Hrvatske ima urede koji su sada zatvoreni zbog rata u Ukrajini. U trenutku kada su gotovo sve europske zemlje zatvorile svoj zračni prostor za ruske zrakoplove, Aeroflot je otkazao i letove prema glavnom gradu Hrvatske

27. veljače ove godine ruski je Aeroflot obavio posljednji let između Zagreba i Moskve, nakon toga svi su letovi otkazani s obzirom na to da je europsko nebo zatvoreno za zrakoplove registrirane u Rusiji zbog rata u Ukrajini, piše Croatian Aviation.

Posljedično, djelatnici ovog avioprijevoznika dobili su otkaz, čime je Aeroflot nakon dugog niza godina privremeno praktički prestao poslovati u Republici Hrvatskoj. Ovaj je avioprijevoznik imao dva ureda u Zagrebu, u centru grada te u samoj zračnoj luci, gdje su djelatnici bili prisutni tijekom samih operacija, a u trenutku kada Aeroflot nije prometovao prema Zagrebu zbog COVID-19 pandemije, djelatnici su uspjeli zadržati radni odnos.

Nakon što je Aeroflot obnovio promet na liniji između Moskve i Zagreba, te uveo i liniju iz St. Petersburga prema glavnom gradu Hrvatske, dolazi do ponovnog prekida operacija, no ovog puta zbog rata u Ukrajini. Zagreb nije nikakav izuzetak, isto se događa u zračnim lukama diljem Europe i svijeta prema kojima je prije svega mjesec dana ovaj avioprijevoznik redovno letio.

Valja reći kako su djelatnici Aeroflota izuzetno iskusni profesionalci koji će sada morati pronaći posao u struci u nekoj drugoj aviokompaniji. Kako se doznaje, tek je jedan djelatnik Aeroflota ostao raditi u uredu u centru grada Zagreba.

Prije početka rata u Ukrajini Aeroflot je bilježio odlične rezultate na liniji između Zagreba i Moskve, mijenjajući tip zrakoplova na A321 i A330, prije svega zbog povećane potražnje jer su ruski državljani dolazili primiti cjepivo protiv COVID-19 u glavni grad Hrvatske.