upozorenje

Zbog pljuskova i jakog vjetra izdan meteoalarm za cijelu Hrvatsku, pogledajte gdje će biti najlošije i gdje će padati snijeg

12.05.2019 u 08:19

Bionic
Reading

Oblačno s kišom, a mjestimice s pljuskovima i grmljavinom bit će u cijeloj Hrvatskoj, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za nedjelju

U gorju i na Jadranu bit će lokalno i obilnih kiša, prognoza je DHMZ-a.

Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjereno do jako jugo koje će na sjevernom dijelu okrenuti na jaku buru s olujnim udarima.

  • +9
Jutarnji pljusak u nedjelju je okupao Splićane Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Zbog jakog vjetra i kiše, izdan je meteoalarm za cijelu Hrvatsku, a najlošije se vrijeme očekuje u Velebitskom kanalu u kojem će puhati olujna bura brzine i do 130 km/h (do 70 čvorova). Detaljnije podatke o izdanom upozorenjima pogledajte na posebnoj stranici DHMZ-a.

Najviša dnevna temperatura kretat će se između 16 i 21 stupanj Celzija, dok će u gorju ona biti osjetno niža.

U ponedjeljak se očekuje nastavak nepovoljnih vremenskih prilika. U unutrašnjosti će biti oblačno s kišom, koja će lokalno biti i obilna, dok će u gorju ponegdje biti susnježice i snijega.

Na Jadranu će biti promjenljivo oblačno, mjestimice s pljuskovima.

Puhat će umjeren do jak vjetar, ponegdje i olujan sjeverni i sjeveroistočni. Na većem dijelu Jadrana i u unutrašnjosti Dalmacije puhat će jaka i olujna, podno Velebita i orkanska bura, a na jugu Dalmacije puhat će umjereno do jako jugo.

  • +16
Obilna kiša zahvatila splitsko područje Izvor: Cropix / Autor: Ivo Ravlic / CROPIX

Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 8 do 13 stupnjeva, u gorju od 2 do 6, a na Jadranu od 9 do 14. Tijekom dana temperatura će u unutrašnjosti pasti, pa će tako najviša dnevna temperatura biti između 5 i 10 stupnjeva, dok će na istoku i Jadranu uglavnom biti od 11 do 16.

Kiša i niže temperature zadržat će se veći dio tjedna pa su tako kiše moguće i za sljedeći vikend, iako ne svugdje. Detaljniju prognozu za sedam dana pogledajte u galeriji u nastavku ili na stranicama DHMZ-a.

Vremenska prognoza Izvor: DHMZ / Autor: screenshot