JAZINE KAO MONTE CARLO

Zbog luksuzne marine treba rušiti gradski most i kopati tunel?

06.11.2012 u 17:37

Bionic
Reading

Misteriozna skupina zainteresiranih investitora Gradu Zadru je poslala pismo namjere o ulaganjima u uvalu Jazine koju žele prenamijeniti u luksuznu marinu za jahte po uzoru na Nicu i Monte Carlo

Njihove nakane podignule su dosta prašine jer nijedan urbanistički plan ne predviđa pretvaranje ove uvale u kojoj Zadrani godinama privezuju svoje brodice u marinu.Gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić tvrdi kako u političkoj i stručnoj javnosti vlada suglasje da je upravo takav projekt za Jazine najsvrhovitiji. Prema njegovim riječima, gradski most u planovima investitora, čiji identitet ne želi otkriti, ne bi imao svrhu te je potrebno prokopati tunel ispod uvale Jazine.

Vrančić tvrdi kako bi jedino tada gradnja marine u Jazinama imala smisla. Ujedno je demantirao nagađanja kako se iza investicije krije turska Dogus grupa koja je zainteresirana za kupnju Tankerkomercove marine u gornjem dijelu uvale Jazine i koja je već postala vlasnik marina na Boriku i u Sukošanu. O svemu će konačni odgovor dati struka od koje će Grad naručiti studiju. U međuvremenu, na lokalnim portalima se razvila rasprava o nužnosti i realnosti najavljenog projekta od kojih svakako treba izdvojiti jedan:

'Eto javili su se baš pred izbore i baš nakon što su zapuhali nepovoljni vjetrovi za Gaženicu. Empatični investitori.'