Beauty & Hair Expo

Zbog koronavirusa otkazan prvi međunarodni sajam u Hrvatskoj

02.03.2020 u 14:37

Bionic
Reading

Zagrebački velesajam odlučio je, u dogovoru s izlagačima sajma Beauty & Hair Expo, koji je trebao biti održan nadolazećeg vikenda, otkazati ga za jesen i to zbog koronavirusa

Iako ovu informaciju nisu željeli potvrditi, već su u odgovoru tportalu tek naveli kako su 'u intenzivnoj komunikaciji s izlagačima i poslovnim partnerima' te da će 'tijekom sutrašnjeg dana objaviti informaciju vezanu uz ovogodišnje izdanje', neslužbeno s nekoliko strana doznajemo da je Beauty & Hair Expo prebačen za posljednji tjedan u rujnu.

'Dosta izlagača imalo je poteškoća s pronalaskom ljudi koji bi radili upravo zbog straha od moguće zaraze koronavirusom, pa je onda donesena takva odluka. Bilo je logično da se odgodi. Pretpostavljam da će do službene objave doći sutra i da će to napraviti Velesajam s Gradom Zagrebom i Vladom RH', kazao nam je u ponedjeljak jedan od izlagača.

Otkazivanjem Beauty & Hair Expoa, Hrvatska se priključila državama koje su odlučile zbog straha od koronavirusa odgoditi svoje sajmove.

Frizure i tetovaže Izvor: Pixsell / Autor: Sandra Simunovic/PIXSELL

Podsjetimo, prošlog tjedna otkazan je ITB u Berlinu, jedan od najvećih turističkih sajmova u svijetu, kao i Auto show u Ženevi, a još ranije iz istih razloga otkazan je Svjetski sajam mobilne telefonije u Barceloni (MWC), ali i Cosmoproof, najveći svjetski sajam kozmetike koji je sljedećeg tjedna trebao biti održan u Bologni. On je prebačen za lipanj ove godine.

Prema podacima meetExpoa, zaključno s 28. veljače diljem svijeta zbog koronavirusa otkazano je 379 sajmova, od čega njih 94 u Europi.