borova šuma

Zaustavljeno širenje požara kod Dubrovnika

31.07.2022 u 21:53

Bionic
Reading

Četiri kanadera i 80 vatrogasaca uspjeli su zaustaviti širenje požara koji je oko podne buknuo iznad dubrovačkog naselja Orašca, potvrdio je u nedjelju navečer županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović

Četiri kanadera i 80 vatrogasaca uspjeli su zaustaviti širenje požara koji je oko podne buknuo iznad dubrovačkog naselja Orašca, potvrdio je u nedjelju navečer županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.Od 12,30 sati do predvečerja vatrogasci su se borili s vatrenom stihijom koja je progutala 87 hektara guste borove šume na područja Orašac – Gromače kod Zatona (Dubrovačkog).

"Trenutno je situacija dobra, ali još nije gotovo. Zadovoljni smo, ali i iznimno oprezni, jer puše bura. Pred nama je radna noć. Smjenu ćemo imati ujutro“, rekao je Simović.

Uz četiri kanadera, požar je gasilo i 80 vatrogasaca iz javnih vatrogasnih postrojbi Dubrovački vatrogasci i Dubrovačko primorje, Intervencijska vatrogasna postrojba Dubrovnik te sva dobrovoljna vatrogasna društva s toga područja, a uključio se i DVD Župa dubrovačka.

  • +10
Požar kod Dubrovnika Izvor: Cropix / Autor: Tonci Plazibat / CROPIX