PRAVOSUDNI POLICAJAC

Zatvorenika pustio prije pa naštimavao papire

07.02.2014 u 12:08

Bionic
Reading

Upravitelj zatvora u Splitu suspendirao je s mjesta dežurnog u zatvoru i udaljio iz službe zbog teže povrede službene dužnosti pravosudnog policajca Zorana Raguzina do okončanja stegovnog postupka.

'Upravitelj zatvora u Splitu pokrenuo je stegovni postupak zbog teže povrede službene dužnosti i Zoran Raguzin je do okončanja stegovnog postupka udaljen iz službe', potvrdio je danas Hini glasnogovornik Ministarstva pravosuđa Sergej Abramov. O kakvoj povredi dužnosti se radi nije mogao reći.

Tijekom današnjeg dana će, kako se neslužbeno doznaje, biti podnesena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Slobodna Dalmacija objavila je danas da se nekadašnji v.d. upravitelja splitskog zatvora i bivši načelnik Odjela pravosudne policije Zoran Raguzin sumnjiči da je dan ranije na slobodu pustio jednog zatvorenika koji je bio na odsluženju prekršajne kazne te da je, kad je shvatio šta je napravio, navodno pokušao 'naštimati papirologiju'.

Kako se neslužbeno doznaje, Raguzin je povredu dužnosti napravio polovicom prosinca; stegovni postupak u ministarstvu pokrenut je 31. prosinca, a s dužnosti je udaljen s danom kad mu je uručeno rješenje, što je bilo 5. veljače.